Nieuws Mechelen KV Mechelen hoopt op zonnige toekomst

KV Mechelen hoopt op zonnige toekomst

KV Mechelen hoopt op zonnige toekomst

MECHELEN – Het Limburgse bedrijf Futech leverde afgelopen week een zonnepaneleninstallatie op bij voetbalclub KV Mechelen. De plaatsing van meer dan 200 panelen op het dak de eretribune kadert binnen de ambitie van de club om een voortrekker te zijn in de evolutie naar een duurzamere toekomst.

“We zijn zeer blij met onze investering in zonnepanelen”, aldus Gert Van Dyck, Directeur van KV Mechelen. “Samen met de stad Mechelen kiezen we heel bewust ecologische oplossingen voor zaken die we dagdagelijks gebruiken. De stad werd hier dit jaar ook voor bekroond en we zijn heel bij dat we als club mee de uitstraling kunnen verzorgen.”

“Het winnen van de Green Leaf Award in 2020 is de kers op de taart voor onze stad”, voegt burgemeester Alexander Vandersmissen toe. “We investeren al verschillende jaren in duurzame ontwikkelingen en we vinden het dan ook heel fijn dat belangrijke spelers in de stad, zoals KV Mechelen, inspanningen leveren om die duurzame stap te zetten.”

Ook Ismaël Ben-Al-Lal, zaakvoerder van Futech, reageert. “Wij vinden het vanuit Futech fantastisch dat een voetbalstadion op lange termijn investeert in groene energie. Dit heeft een grote impact want voetbal is een populaire sport en zal daardoor heel wat mensen sensibiliseren.”

“Dit verhaal eindigt niet bij zonnepanelen. We hebben gekozen voor een nieuwe, zuinigere spelersbus en we zijn ook bezig met een onderzoek naar plastieken bekers om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen”, sluit Gert Van Dyck af.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.