Nieuws Mechelen KV Mechelen sluit akkoord met Dieter Penninckx

KV Mechelen sluit akkoord met Dieter Penninckx

KV Mechelen sluit akkoord met Dieter Penninckx

MECHELEN – De raad van bestuur van KV Mechelen en Dieter Penninckx hebben de voorbije dagen een principeakkoord gemaakt. De lopende gesprekken beoogden onder andere het aandelenpercentage van de hoofdaandeelhouder te laten dalen tot 49% en daarover is nu een akkoord. 

Het akkoord dat gesloten werd ziet er ongeveer zo uit. Momenteel heeft Dieter Penninckx 71% van de aandelen nadat hij in 2019 zijn verantwoordelijkheid nam, de aandelen van Olivier Somers overkocht en zo de club door de Propere Handen periode loodste. KV Mechelen en Dieter Penninckx kwamen overeen om de toen gemaakte afspraken elk verder na te komen.

Een eerste stap in de afbouw van de aandelen van Dieter Penninckx is de overdracht van zowat 3% aandelen aan de andere aandeelhouders en de club, waaronder het Supportersorgaan. 
KV Mechelen wil tegen het eind van het jaar een kapitaalsverhoging doorvoeren om extra middelen aan te boren. Met een kapitaalsverhoging zal het aandelenpercentage van Dieter Penninckx naar 49% dalen.

Verder bevestigt Dieter Penninckx geen prominente rol te zullen opnemen binnen de operationele werking van de club. Hij blijft supporter en blijft als hoofdaandeelhouder achter de club staan. “Ik ben als supporter in de club gestapt, met gezonde ambities voor de club, niet met een rol in de schijnwerpers voor ogen. De club kan op me rekenen: telkens als de club me nodig heeft, zal ik er staan. Dat was, is en blijft zo”, zegt Penninckx.

De afgelopen maanden werd er intensief en constructief onderhandeld tussen alle partijen. Luc Leemans, voorzitter van de raad van bestuur van KV Mechelen, is dan ook opgetogen over het akkoord. “Ik ben blij dat we voor aanvang van het nieuwe seizoen tot een overeenkomst zijn gekomen. Onze focus kan nu helemaal op het sportieve en de verdere uitbouw van onze club liggen. Er is achter de schermen keihard aan gewerkt, ik ben tevreden dat alle partijen een oplossing hebben gezocht én gevonden. Want uiteindelijk wil iedereen dat de club kan groeien.” 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.