Nieuws Mechelen Kwart meer Mechelse faillissementen in oktober

Kwart meer Mechelse faillissementen in oktober

Kwart meer Mechelse faillissementen in oktober

Het aantal faillissementen gaat weer flink de hoogte in. Dat blijkt uit de Graydon Barometer Faillissementen. Het aantal faillissementen is in oktober met bijna 19 % gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Tijdens de eerste tien maanden van 2016 waren er in totaal 8.434 faillissementsuitspraken. Dat is wel nog steeds een daling van 5 % tegenover vorig jaar.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: “Net als in september noteert Graydon een substantiële stijging van het aantal faillissementen. Toch blijft dit oktobercijfer onder de waarden die we tijdens de crisisjaren rapporteerden. Van 2011 tot en met 2014 noteerden we voor de oktobermaanden nog hogere waarden.”

Ook in het arrondissement Mechelen zijn de cijfers van oktober niet schitterend. In het arrondissement werden in oktober 30 bedrijven failliet verklaard, tegen 24 in dezelfde maand vorig jaar. Dat betekent een stijging met maar liefst 25%.

De cijfers voor de eerste tien maanden van 2016 zijn ook in Mechelen nog wel positief. Van januari tot en met oktober heeft de rechtbank van koophandel in het arrondissement Mechelen 169 bedrijven failliet verklaard, tegen 185 in dezelfde periode in 2015. Dat komt neer op een daling met 8,65%. Maar als de trend van september en oktober blijft aanhouden, dan zullen die cijfers tegen het einde van het jaar mogelijk ook opnieuw in het rood gaan.

Binnen de horeca noteert Graydon een stijging van het aantal faillissementen met 5,5 %. Het zijn vooral grote zaken die over de kop gaan. “We zien in oktober een verregaande en reeds voorziene kentering in het aantal faillissementen in de horeca. Zo gingen er in Brussel afgelopen oktober heel wat horecazaken (42 tegen 24 in oktober 2015) over de kop waardoor we nu binnen het Brusselse gewest gedurende de eerste tien maanden van dit jaar een stijging zien van het aantal failliete horecazaken met 14,5 %.”

Ook bij de Vlaamse horeca is de stijging van het aantal faillissementen in de afgelopen tien maanden te zien (+10,1%). In de provincie Antwerpen bedraagt de stijging 9,8%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.