La Terrazza

La Terrazza maakt de beste pizza’s volgens GVA

MECHELEN -  Chef-kok Giancarlo Ragusa van La Terrazza in Mechelen maakte zijn favorietenrol waar en werd door de Gazet van Antwerpen bekroond als beste pizzeria in onze regio.

La Terrazza won in het verleden al verschillende prijzen met zijn pizza’s en was ook al primus bij een eerdere zoektocht van de Gazet van Antwerpen naar de Lekkerste Spaghetti Bolognese.

“Voor mij is pizza geen fastfood. Ik probeer pizza naar een hoger niveau te tillen, dus steek ik er altijd meer werk in”, zegt de chef van La Terrazza aan de Gazet van Antwerpen. Giancarlo Ragusa haalde het van de andere genomineerden Magma en Marcello in Mechelen, Italiaans restaurant La Terrazza in Sint-Amands en Villa Belvedere uit Beveren. Charlie en Seba van restaurant Marcello die hun pizza’s bakken in de populaire Mechelse Vleeshalle werden tweede. De bronzen medaille ging naar Villa Belvedere.

De vijf restaurants kregen een jury over de vloer, die hun pizza Margherita binnenstebuiten keerde. Die jury bestond uit culinair expert Willem Asaert en GVA-journalist Johan Van Baelen. De jury was gecharmeerd door de pizza van La Terrazza. “Je hoort de cornicione (luchtige rand) kraken bij de eerste beet en toch is hij binnenin zacht, met lichtbruine zogenoemde luipaardvlekken die voor extra smaak zorgen. Deze pizza heeft een geweldige beet”, zegt jurylid en culinair expert Willem ­Asaert in zijn verslag in de Gazet van Antwerpen. “Hij is krokant en zacht tegelijk. De topping trekt die lijn door. Die is romig, maar niet vettig en bezorgt me een rijk mondgevoel. Dat ene stuk pizza doet onmiddellijk uitkijken naar het tweede. Deze pizza is verleidelijk lekker.”