Land- en tuinbouwers samen naar de markt

[caption id="attachment_12900" align="alignleft" width="223"]Plukboerderij Den Hof is één van de deelnemers. Plukboerderij Den Hof is één van de deelnemers.[/caption]

Negen lokale land- en tuinbouwers nemen op vrijdag 8 juli van 18 tot 22 uur deel aan de boerenmarkt in de Londerzeelse deelgemeente Malderen. Londerzeel startte vorig jaar met boerenmarkten. Het idee ontstond in de Milieuraad, en het project werd uitgewerkt in samenwerking met de Landelijke Gilden Londerzeel en Malderen en de bedrijfsgilde Londerzeel. Land- en tuinbouwers reageerden enthousiast en zegden hun medewerking toe.

Door de organisatie van een boerenmarkt wil Londerzeel aan zijn inwoners duidelijk maken dat zij voor verse groenten en fruit terecht kunnen bij lokale land- en tuinbouwers thuis. Zo ontstaat een rechtstreekse band tussen producent en consument, de zogenaamde Korte Keten. De consument krijgt zijn product rechtstreeks van het Londerzeelse veld.

Later op het jaar vinden nog 2 boerenmarkten plaats: op zaterdag 27 augustus in Londerzeel Sint-Jozef en op zaterdag 1 oktober in Steenhuffel.

Dit zijn de deelnemers aan de Avondboerenmarkt van vrijdag in Malderen:
Jan Lamberts, Ursene 7 (aardappelen), Geert Van der Steen, Stuiverstraat 7 (aardappelen en groenten), Jan Van Buggenhout, Ursene 14 (tomaten, groenten, vergeten groenten), André Gabriëls, Beekstraat 25 (aardappelen en groenten), Plukboerderij Den Hof, Bouw 7 (groenten), De Bijenvrienden van Londerzeel (honing), Ludwig De Roy, Cattemansdreef 5 (rozen), Anjelier, Boeksheide 117 (bloemen en planten), CSA-boerderij De Klepper, Klepperstraat 21 , Wolvertem (groenten) en bij mooi weer ook Charel’s IJs, Pluimennest 3.