Nieuws Mechelen Lederwaren Lenaerts heeft overnemer

Lederwaren Lenaerts heeft overnemer

Leo Lenaerts en zijn familie

Lederwaren Lenaerts heeft overnemer

MECHELEN – Na 151 jaar besliste het familiebedrijf Lenaerts onlangs om de deuren te sluiten van de winkel in de Bruul. Lederwaren Lenaerts is ondertussen helemaal uitverkocht maar op 10 december opent Aalstenaar Wim D’haese de winkel terug.

Voor Wim D’haese (55) is het al zijn vierde winkel en net zoals Leo Lenaerts verkoopt hij voornamelijk lederwaren. Beide zaken zijn erkend verdeler van Samsonite. D’haese heeft een zaak op de Houtmarkt in Aalst waar de familie al zestig jaar actief is.
De ouders van D’haese namen ooit 18 winkels van Samdam over, waaronder ook ééntje in Mechelen. Daar blijven nu enkel nog winkels van over in Aalst, Dinant en Nijvel.

D’haese heeft de ambitie om Samdam opnieuw uit te breiden. “Lenaerts is in Mechelen en binnen de sector een zaak met een uitstekende reputatie. We hebben het geluk dat de drie verkoopsters bij ons opnieuw in dienst komen. Zo hebben we meteen mensen in huis die de stiel kennen”, zegt Wim D’haese uit aan de Gazet van Antwerpen. “We blijven de voornaamste merken van Lenaerts zoals Eastpack, Kipling en Samsonite aanbieden, maar we brengen ook vernieuwing.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.