Lederwaren- en reiskofferspecialist Lo Adoro staat in het nieuw: “Aanbod voortaan veel groter”

HEIST-OP-DEN-BERG - LIER - Lederwaren- en reiskofferspecialist Lo Adoro in Heist-op-den-Berg staat volledig in het nieuw. De winkeloppervlakte van het pand in de Bergstraat is bijna verdriedubbeld. Zaakvoerster Viviane Van Roosendael viert dat van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei samen met haar klanten. Iedereen mag vrijblijvend een kijkje komen nemen en is uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

Vierenhalf jaar geleden opende Viviane Van Roosendael haar eerste Lo Adoro in Lier. In december 2021 opende ze een tweede zaak in Heist-op-den-Berg. Het pand is er intussen helemaal vernieuwd. “De winkeloppervlakte is uitgebreid van 45m² naar 130m²”, zegt Viviane. “Dat betekent natuurlijk dat we een veel groter aanbod van lederwaren en reiskoffers kunnen aanbieden. De focus blijft op Belgische en Europese merken liggen, met onder meer Nathan-baume, Allan K, Gianni Notaro, Armani en onze eigen Lo Adoro-lijn.”

Voor de reiskoffers maakt Viviane een uitzondering en focust ze vooral op het Amerikaanse merk Samsonite. “Ze zijn niet Europees, maar in Oudenaarde hebben ze een grote fabriek waar veel van hun topmerken worden gemaakt”, zegt ze. “Iedereen kent het merk als kwalitatief. Ik geloof niet dat je zo veel jaren aan de top blijft staan als dat niet zo zou zijn.”

Jarige Braderij

Viviane heeft haar roots in de Heistse deelgemeente Booischot. Na dertig jaar in Lier voelde de opening van haar zaak in de Bergstraat een beetje aan als thuiskomen. Haar indrukken van Heist-centrum en de levendigheid van de Bergstraat zijn zeer positief. “Hoewel ik me hier nog niet lang heb gevestigd, stapte ik al wel mee in het Bergstraatcomité”, zegt ze. “Er wordt nu hard gewerkt aan de vijftigste verjaardag van de Braderij. Ik stond verstomd toen ik dat vorig jaar als handelaar voor het eerst meemaakte. De bezoekers komen van heel ver.”

 

 

Lo Adoro kon tijdens de verbouwingen uitwijken naar het voormalige schoonheidssalon Charme, aan de overkant van de straat. De zaak hoefde dus niet te sluiten. “Intussen staat dat pand te huur als pop-up”, zegt Viviane. “Voor onze tijdelijke verhuizing hebben we het helemaal instapklaar gemaakt. Een startende ondernemer kan er meteen beginnen.”

Viviane zet de heropening van Lo Adoro komend weekend feestelijk in. “Kom gerust een kijkje nemen zonder verplichtingen”, zegt ze. “We zorgen voor een hapje en een drankje. Aan de achterkant van de winkel is er een glaspartij die uitkijkt op een terras met een tuintje. Tijdens een activiteit of een open dag kunnen we er tafel zetten om het wat extra te geven.”