Nieuws Mechelen Lier start fietskoerierdienst voor lokale handelaars

Lier start fietskoerierdienst voor lokale handelaars

Lier start fietskoerierdienst voor lokale handelaars

LIER – Als bijkomende steunmaatregel voor de Lierse handelaars lanceert de stad Lier in samenwerking met Werkmmaat vzw een proefproject voor het gratis en ecologisch leveren van pakjes. Tijdens de periode van 24 november tot en met 18 december kunnen Lierse handelaars gratis gebruikmaken van een fietskoerierdienst voor het leveren van hun pakjes op het grondgebied van Lier en Koningshooikt.

Er zullen twee medewerkers van Werkmmaat ter beschikking staan als fietskoerier met cargofiets. De stad koopt deze dienstverlening ter waarde van 8.300 euro bij Werkmmaat uit gedurende een maand. Na deze periode volgt een evaluatie van het proefproject om te bekijken of en hoe de fietskoeriers vanaf volgend voorjaar structureel zouden kunnen ingezet worden.

Lierse handelaars die wel eens een pakketje verzenden binnen het grondgebied Lier en Koningshooikt kunnen voor de fietskoeriers opteren. Ze zijn flexibel, snel, ecologisch én bieden een persoonlijke service. Vanaf 24 november staan ze elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag klaar tussen 10 tot 18 uur.

De fietskoeriers halen het pakket op bij de handelaars en zorgen ervoor dat het binnen een termijn van één werkdag geleverd wordt bij de klant. Ook een spoedlevering is mogelijk. Handelaars kunnen hun levering(en) telefonisch reserveren bij Werkmmaat vzw. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Meest gelezen in deze regio