Bo Doms opent schoonheidssalon Botiful Bo is gespecialiseerd in manicure en pedicure. Foto: Hélène Baccaert

Lier verwelkomt met Botiful nieuw schoonheidssalon

De schoonheidsindustrie verwelkomt een nieuw pareltje met de recente opening van Botiful, een charmant salon in Lier geleid door de gepassioneerde onderneemster Bo Doms (23). “Wanneer klanten genieten van een behandeling, geniet ik mee.”

Bo Doms, een jonge onderneemster van 23 jaar, deelt haar reis naar het opzetten van Botiful en haar visie op de schoonheidsindustrie. “Ik ben zes jaar lang bij klanten aan huis geweest”, deelt Bo. Na verloop van tijd besefte ik dat ik meer wilde bieden aan mijn klanten, een hogere kwaliteit. Hoe langer ik bezig was, hoe meer ik bijleerde. De ervaring groeit en ik had het gevoel dat ik minder kwaliteit kon bieden naar klanten toe”, legt ze uit.

“Het gaat dan vooral over materiaal. Wanneer ik nog op verplaatsing ging, moest ik mijn materiaal aan de lopende band vervangen. Het starten van een eigen zaak leek een logische stap, maar financieel is het natuurlijk een uitdaging.”

Eigen plek

Na jaren van huisbezoeken, besloot Bo dat het tijd was voor een eigen plek. “Onze garage stond leeg, dus dat bracht me op het idee om hier mijn zaak te vestigen”, legt ze uit. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in schoonheid en verzorging. Voor mij persoonlijk zeggen nagels veel over een persoon. Ik krijg er enorm veel voldoening van als ik mensen hun nagels kan verzorgen en dat ik ze hiermee zie stralen.”

Zo ontstond Botiful, een naam die de essentie van het salon benadrukt. “Ik vond het wel belangrijk dat mensen de naam makkelijk onthouden. Ik wou enerzijds geen standaardbenaming, maar wel eentje die met de schoonheidswereld te maken heeft en benadrukt dat het een schoonheidssalon is. De naam is een samentrekking van mijn naam Bo en het Engelse woord: ‘Beautiful’.”

Kwaliteit

Botiful richt zich momenteel op manicure en pedicure, met plannen om binnenkort uit te breiden naar lashlifts en wenkbrauwbehandelingen. Voor Bo gaat kwaliteit, boven kwantiteit. “Ik wil niet alles aanbieden, maar in wat ik aanbied, wil ik uitblinken”, vertelt ze. “Dat is waarom ik zeven jaar lang alleen nagels heb gedaan voordat ik uitbreidde. Ik ben ervan overtuigd dat je nooit als één persoon tien verschillende behandelingen even goed kan doen. Opleiding en voortdurende groei zijn essentieel in deze industrie, dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Daarom zorg ik ook voor constante bijscholing”

Een van de specialiteiten van Botiful is BIAB, waar Bo een sterke voorkeur voor heeft. “BIAB is ideaal voor mensen met een druk schema”, legt ze uit. “Het is natuurlijk, snel aan te brengen en bevordert zelfs de gezondheid van de nagels. Bovendien is het ideaal voor fervente nagelbijters of mensen met broze nagels. In BIAB zitten voedende stoffen die je nagels steviger maken. Het proces is heel fijn voor de klant. Je komt met afgebroken nagels binnen en je ziet naarmate de maanden vorderen dat je nagels sterker worden.”

Me-time

“Voor mij voelt het niet als werken”, zegt Bo met een glimlach. “Ik geniet ervan om mijn klanten een rustmomentje te geven, vooral in deze drukke tijden. Wanneer klanten genieten, geniet ik mee. Ik ben zelf een hectisch persoon. Wanneer ik iets wil, moet het gebeuren. Ik begrijp daarom heel goed dat klanten het enorm druk hebben. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen zichzelf van tijd tot tijd daarom een rustmomentje kan gunnen.”

Botiful nodigt iedereen uit om langs te komen en te genieten van een unieke schoonheidservaring. Gevestigd aan de Wilgenlaan 5 in Lier, is Botiful open op maandag, donderdag en zaterdag. Afspraken kunnen worden gemaakt via Salonkee of telefonisch via +3320470046386. Meer informatie kan je vinden via botifulnagelstyliste.com.