Nieuws Mechelen Lier zoekt retailvastgoedexpert

Lier zoekt retailvastgoedexpert

Lier zoekt retailvastgoedexpert

LierDe stad Lier heeft een openbare aanbesteding uitgeschreven voor de aanstelling van een retailvastgoedexpert, om de attractieve branchedynamiek van het Lierse kernwinkelgebied nog beter te sturen.

Het projectvoorstel dat de stad indiende bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen, werd begin dit jaar goedgekeurd. Voor de realisatie van het project ontvangt de stad Lier Europese subsidies (EFRO), Vlaamse subsidies (Hermes-fonds) en provinciale subsidies, naast de eigen cofinanciering. Het project loopt tot en met 31 maart 2018.

Het project is een onderdeel van de strategische beleidsprioriteit van Lier om in te zetten op kernversterking. De stad wil hiervoor de hulp inschakelen van een retailvastgoedexpert.

De opdracht van deze retailvastgoedexpert is enerzijds om hiaten in te vullen in het winkellandschap van het Lierse kernwinkelgebied  (bv. door een ondervertegenwoordigde winkelbranche aan te trekken in leegstaande handelspanden) en anderzijds om de koopattractie van Lier te versterken in de omliggende gemeenten die tot het Lierse koopgebied behoren.

Een drastisch wijzigend aankoopgedrag noopt de detailhandel immers tot ingrijpende heroriëntatie en specialisatie. Lier houdt de laatste jaren de vinger aan de kleinhandelspols en gaat samen met diverse stakeholders in het retaillandschap voor haar afgebakend kernwinkelgebied op zoek naar haar onderscheidende troeven. In synergie met een florerende horeca, cultureel erfgoed én aanmoedigende omgevingsfactoren kan deze strategie het Lierse kernwinkelgebied onderscheiden in authenticiteit en gezelligheid.

De opdracht van de retailvastgoedexpert wordt gegund met een vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking. Kandidaten kunnen hun offerte indienen tot 13 september om 10 uur.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.