Nieuws Mechelen Lier zoekt werkgevers voor project vakantiewerk

Lier zoekt werkgevers voor project vakantiewerk

Lier zoekt werkgevers voor project vakantiewerk

LIER – Stad en OCMW Lier organiseren al voor het derde jaar op rij het project vakantiewerk. Dat is een project waarbij kwetsbare jongeren worden geholpen bij het vinden van een vakantiejob. De stad is op zoek naar werkgevers die hier voor open staan en willen samenwerken om vakantiejobs aan te bieden aan jongeren uit deze doelgroep.

De stad biedt de jongeren vorming aan en probeert een zo goed mogelijke match te maken alvorens ze gaan solliciteren. Zowel voor de werkgevers als de jongeren zelf is er een extra hulplijn beschikbaar in geval van vragen of problemen. “Het project vakantiewerk is een middel om kwetsbare jongeren werkervaring te laten opdoen. Ondertussen breiden ze hun netwerk uit en werken ze indien nodig aan hun taal. Voor de werkgevers is dit project een mogelijkheid om kansen te bieden aan doelgroepen die niet voor de hand liggen”, zegt consulente diversiteit van de stad Lier, Karima Adouiri.

Voor werkgevers is het vaak een geruststelling dat de stad Lier al een preselectie doet en de jongeren voorbereidt op hun sollicitatie. Voor die vorming werkt de stad samen met Arctos. “We vragen niet om bevoordeeld te worden”, zegt Karima. “Met de sollicitatiegesprekken bij de bedrijven gaan we ons niet bemoeien. Maar we zien wel dat er ondertussen al werkgevers zijn die speciaal voor dit project vacatures voorbehouden.”

De stad Lier is voor dit jaar nog op zoek naar extra werkgevers want het aanbod aan jongeren die willen werken is groter dan de vraag van bedrijven. “We hebben heel veel jongeren uit deze doelgroep die graag willen werken”, zegt Karima. “Met de stad Lier en het OCMW geven we alvast het goede voorbeeld. Ook wij hebben vakantiejobs voor hen.”

Bedrijven uit de regio Lier die geïnteresseerd zijn in het project vakantiewerk kunnen voor meer informatie contact opnemen met de dienst Integratie via integratie@lier.be

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.