Bart Van de Bosch opent Bart Vinyl donderdag met Eddie Conard. Bart Van de Bosch opende Bart Vinyl donderdag met Eddie Conard. Foto: Patrick De Roo

Lierenaar Bart opent vinylwinkel in Antwerpen

Bart Van de Bosch uit Lier heeft donderdagavond officieel de deuren van zijn platenzaak Bart Vinyl geopend op de Paardenmarkt. “Nieuwe muziek ontdekken kan in de gezellige luisterhoek.”

Voor Bart is het geen verrassing dat hij een winkel met vinylplaten gaat openen. “Vinyl is, sinds ik op mijn achttiende een platenspeler vond naast een spoorweg, mijn grootste passie. Wonder boven wonder werkte die platenspeler nog en zo kon ik via de platen van mijn vader de vinylplaat ontdekken. Later ben ik platen gaan verkopen op rommelmarkten en dankzij mijn broer heb ik nu de kans gekregen om te starten met een winkel waar ik toch wat extra’s kan bieden aan de platenliefhebber”, legt hij de keuze voor Bart Vinyl uit.

Die extra’s vinden de bezoekers in de gezellige luisterhoek waar ze zelf platen kunnen spelen of kunnen beluisteren om nieuwe muziek te ontdekken. “Er is een gevarieerd aanbod aan platen, singles en cd’s qua prijs en qua genres. Zo hebben we platen en cd’s vanaf 4 euro maar ook een aantal collector’s items zoals een box van Michael Jackson, een originele persing van Ten van Pearl Jam en enkele cd’s van Guido Belcanto. De genres gaan van klassiek tot hardrock”, overloopt Bart het aanbod.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Bart Vinyl
De platenzaak bevindt zich op de Paardenmarkt 18. Foto: Patrick De Roo

Dit wordt wekelijks aangevuld en binnenkort zullen er ook nieuwe platen verkrijgbaar en bestelbaar zijn. Bart Vinyl doet eveneens aan inkoop. Wie platen of cd’s wil aanbieden kan dit door een mail te sturen naar info@bartvinyl.be of door langs te komen tijdens de openingsuren.

Tijdens de opening donderdag van 20 tot 22u was zanger en percussionist Eddie Conard deejay van dienst zijn. Ook zette hij zijn unieke platencollectie met soul, disco en pop te koop. “Ik heb Eddie Conard leren kennen toen twee studenten, Ian Mertens en Rose-Ann Melis, in de winkel de videoclip van Bringing Back The Funk van Eddie Conard wilden opnemen.”