Foto: Diacé

Liers bedrijf organiseert event voor iedereen met diabetes tijdens Diacé Familiedag

Nick Van der Hallen en Stefanie Van Den Broeck uit Lier organiseren op zaterdag 3 juni voor de tweede keer de Diacé Familiedag. Dat is een evenement waar mensen met diabetes, hun families en vrienden samenkomen om elkaar te ontmoeten, te delen en te leren over diabeteszorg.

Vijf jaar geleden veranderde het leven van Nick en Stefanie voorgoed toen hun zoon Cédric werd gediagnosticeerd met diabetes. De diagnose was hartverscheurend, maar door deze uitdaging is de familie sterker geworden. Dat leidde vorig jaar tot de organisatie van een eerste Diacé Familiedag, een dag waarop Cédric en anderen konden zien dat ze niet alleen zijn in deze wereld.

“We zijn ontzettend blij om de Diacé Familiedag opnieuw te organiseren als een evenement voor de diabetesgemeenschap. Het is belangrijk om mensen met diabetes en hun dierbaren de kans te geven om samen te komen, ervaringen te delen en kennis op te doen over diabeteszorg. We hopen dat deze dag zal bijdragen aan een beter begrip van diabetes en de ondersteuning van degenen die erdoor worden getroffen”, zegt Nick Van der Hallen.

Tijdens de Diacé Familiedag staan er diverse educatieve sessies, interactieve workshops en inspirerende lezingen gepland. Experts op het gebied van diabeteszorg zijn aanwezig om te spreken over de nieuwste ontwikkelingen in diabetesmanagement en om waardevolle tips en advies te delen. Er is ook ruimte voor persoonlijke uitwisseling en contact met lotgenoten. Aan informatieve stands krijgen de bezoekers toegang tot hulpmiddelen, technologieën en bronnen die hen kunnen ondersteunen bij effectief diabetesmanagement.

De Diacé Familiedag vindt plaats op zaterdag 3 juni van 14 tot 18u bij Diacé, Duwijckstraat 17 in Lier. Inschrijven op diace.be/event/familiedag-2023