Nieuws Mechelen Liers ziekenhuis bundelt krachten met Campus Vesta

Liers ziekenhuis bundelt krachten met Campus Vesta

Liers ziekenhuis bundelt krachten met Campus Vesta

Het Lierse Heilig Hartziekenhuis heeft een samenwerking opgezet met Campus Vesta in Ranst, waar politie en brandweer worden opgeleid. Spoedverpleegkundigen van het Lierse ziekenhuis leren brandweer en politie van de provincie Antwerpen hoe ze moeten reanimeren.

Brandweerlui en politiemensen komen vaak als eerste ter plaatse bij een noodsituatie. Dan is het belangrijk dat ze weten hoe ze medische hulp kunnen verlenen. Campus Vesta kan nu rekenen op docenten met terreinervaring van het Heilig Hart Ziekenhuis. Sinds deze week zijn drie spoedverpleegkundigen van het ziekenhuis op de campus aan de slag als deeltijds docent. Zij geven opleidingen dringende geneeskundige hulpverlening aan brandweer en politie, maar ook aan kinderdagverblijven en kmo’s.

Gedeputeerde Bruno Peeters, bevoegd voor veiligheidsopleidingen in de provincie Antwerpen, moedigt kennisdeling tussen de publieke sector en het bedrijfsleven aan.

“Campus Vesta, ons opleidingscentrum voor brandweer, politie en dringende geneeskundige hulpverleners is gevestigd in Ranst. Heilig Hart in Lier is het dichtst bijgelegen ziekenhuis. In eerste instantie is het dus de nabijheid die ervoor zorgt dat spoedverpleegkundigen van dat ziekenhuis solliciteren op de campus. Dat er voor de derde keer op rij een kandidaat van Heilig Hart als beste uit de selecties komt, wil uiteraard ook zeggen dat ze daar een ijzersterk team hebben. Het vergt bovendien van het ziekenhuis een inspanning. Zij geven drie goede krachten de kans om deeltijds bij hen en deeltijds bij Campus Vesta te werken. Daarmee geeft het ziekenhuis aan dat het veel belang hecht aan goede medische opleidingen voor iedereen die interventies uitvoert.”

“We zijn heel blij met de spoedverpleegkundigen van Heilig Hart Lier: zij hebben al jaren ervaring op het vlak van MUG-interventies en weten als geen ander hoe belangrijk het is voor brandweer, politie en medische hulpverleners om op elkaar ingespeeld te zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.