materniteit ziekenhuis Lier

Liers ziekenhuis verbouwt materniteit

Het Lierse Heilig-Hartziekenhuis vernieuwt de unit moeder en kind. De materniteit verhuist op vrijdag 10 maart voor deze verbouwingswerken naar een tijdelijke afdeling. Begin april zullen ook de verloskamers en couveuses tijdelijk een nieuwe stek krijgen. SVR Architects uit Antwerpen is de architect van het project, waarvan het einde van de werken is voorzien in december 2017.

Tijdens de verbouwingen zijn er tijdelijk minder bedden beschikbaar op de dienst materniteit, die nadien opnieuw 24 kamers telt. “De verbouwing van onze unit moeder en kind zat er al een tijdje aan te komen”, vertelt medisch diensthoofd gynaecologie en verloskunde dr. Sabine Dobbelaere. “Naast volledig vernieuwde kamers kunnen we daarna uitpakken met rooming-in kamers, waarbij de pas bevallen mama’s in dezelfde kamer kunnen overnachten als hun baby die in een couveuse ligt. We zullen ook verschillende methodes om te bevallen kunnen aanbieden, waaronder voor het eerst ook de onderwaterbevalling.”

De vernieuwing van de dienst moeder en kind is een belangrijke stap voor het Lierse ziekenhuis. “Met de vernieuwde verloskamers, couveuses en verblijfskamers willen we de vernieuwde weg die het ziekenhuis is ingeslagen, verder concreet vormgeven”, vertelt algemeen directeur dr. An De Cuyper. “Bovendien hopen we zo meer jonge gezinnen uit onze regio aan te trekken om hen te verwelkomen in een hedendaagse setting, zeker tijdens een van de belangrijkste fases van hun leven.”

Het Heilig-Hartziekenhuis is een algemeen ziekenhuis, dat dagelijks kan rekenen op de inzet van een duizendtal mensen, waaronder artsen, verpleegkundigen, schoonmaaksters, koks, apothekers en vele anderen.