Claes Facilities Foto: rr

Lierse ondernemer biedt unieke ondersteuning bij leegruimen woning na overlijden

Ondernemer Jef Claes van Claes Facilities uit Lier heeft een unieke dienst opgezet die families ondersteunt bij het leegruimen van een woning na het overlijden van een dierbare. Geïnspireerd door zijn eigen verlies van zijn vader, wil hij voorkomen dat anderen hetzelfde 'verloren' gevoel ervaren.

“Na het overlijden van mijn vader voelde ik me erg verloren,” vertelt Jef. “Ik wilde niet dat andere mensen dit gevoel hoeven te ervaren.” Met deze gedachte in het achterhoofd ontwikkelde hij een service die families op een professionele en respectvolle manier begeleidt bij het leegruimen van de woning van hun dierbare.

Emotionele ondersteuning

Jef’s dienst ‘Opruimingen na overlijden’ omvat meer dan alleen het weghalen van spullen. Het team van Jef biedt ook emotionele ondersteuning aan de familie. Zo is er een rouwconsulente aanwezig om te helpen bij de verwerking van het verlies. Ook kan er een fotoalbum worden gemaakt om herinneringen vast te leggen. Dankzij zijn actieve deelname in JCI (Junior Chamber International) en BNI (zakelijke netwerkorganisatie) heeft hij toegang tot een groot netwerk van bedrijven die hulp kunnen bieden bij eventuele herstellingen aan de woning.

De jonge ondernemer werkt bovendien samen met begrafenisondernemers om zijn diensten aan te bieden aan families. Joeri van Uitvaartverzorging Winkelmans uit Nijlen is een van de eerste partners. “De passie en het totaalplaatje dat Jef biedt, overtuigden me om hem mee op te nemen in ons pakket van diensten”, aldus Joeri.

Claes Facilities en uitvaartverzorging Winkelmans
Jef werkt samen met joeri van Uitvaartverzorging Winkelmans uit Nijlen. Foto: rr

Meerwaarde bij rouwondersteuning

De unieke service van Jef Claes wordt met enthousiasme ontvangen door families die er gebruik van maken. “Jef en zijn team hebben ons enorm geholpen bij het leegruimen van de woning van mijn moeder”, vertelt Evert, een tevreden klant. “Ze waren discreet, respectvol en erg behulpzaam.“

Jef is ervan overtuigd dat zijn dienst een waardevolle aanvulling is op de bestaande rouwondersteuning. “Ik wil families helpen om op een waardige manier afscheid te nemen van hun dierbare”, zegt hij. ”En ik wil ze ontzorgen op een moment dat ze dat het hardst nodig hebben.”