zwerfvuil Archiefbeeld. Foto: Boumediene Belbachir

Lierse ondernemers halen samen met leerlingen de handen uit hun zakken voor ‘Clean Up Day’

Komende zondag halen enkele Lierse ondernemers samen met de leerlingen van het Sint-Gummaruscollege hun handen uit hun zakken om de straten van Lier opnieuw proper te maken. Onder meer Vosschemie Benelux zal de leerlingen vergezellen tijdens het opruimen.

Tien leerlingen van het Sint-Gummaruscollege in Lier trekken in januari op Erasmus+uitwisseling naar Aruba. Daar zullen ze een marketingplan uitwerken binnen het project 'Deplastify the planet - Rethink single-use plastics'. "We willen stelselmatig da aandacht rond het thema vergroten en mensen oproepen bewuster om te gaan met wegwerpplastic", legt een van de leerlingen uit. "Deze zwerfvuilactie leek ons een goede manier om extra aandacht te vragen voor dit probleem."

Daar waren ook enkele Lierse bedrijven het mee eens, waaronder Vosschemie Benelux. Zij zijn één van de bedrijven die zondag 19 november deelnemen aan het project. "De problematieken omtrent single-use plastics belangen ons allemaal aan", zegt Claudia De Moor van Vosschemie Benelux. "We wilden deze kans om deze jongeren te steunen in hun missie niet voorbij laten gaan. Intern werd al snel besloten om van de clean up day een van onze actiepunten binnen als traject 'duurzaam ondernemen' bij Voka."

"Jongeren die de handen uit de mouwen steken, dat zijn onze favoriete werknemers van de toekomst", besluit Claudia. "Hun oproep zal op de lange termijn een positieve impact hebben om onze planeet. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen en ondersteunen we dus graag."

De leerlingen van het Sint-Gummaruscollege slaagden er in om naast Vosschemie via Lier4business nog andere ondernemers uit Lier - en Stad Lier zelf - aan te trekken om hun project te ondersteunen.