Ordina

Lieven Verhaevert is nieuwe ceo van Ordina BeLux

Ordina Belgium en Luxemburg, met een kantoor in Mechelen, heeft met Lieven Verhaevert sinds kort een nieuwe ceo. Hij neemt in die rol de fakkel over van Franky Van Damme. Die werd in november 2016 tijdelijk ceo nadat Jo Maes ceo van de Ordina Group in Nederland was geworden.

“Ik weet dat de Ordina Benelux-club met Lieven verder aan de toekomst kan bouwen”, zegt Jo Maes, ceo van Ordina NV. “Met zijn passie en enthousiasme zal hij de ambities ongetwijfeld mede vormgeven en ondersteunen.”

Man met ervaring

In zijn loopbaan heeft Lieven Verhaevert een ruime ervaring in de financiële sector weten op te bouwen. Tot voor kort was hij general manager insurance bij CSC & DXC Technology. Daar stond hij in voor de resultaten in België, Luxemburg, Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië. In eerdere functies was hij werkzaam voor KPMG, PwC en IBM.

Ordina NV werd opgericht in 1973 en is vandaag de grootste speler in de Benelux. De ICT-dienstverlener bedenkt, bouwt en beheert ICT-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg.

Van origine is het bedrijf afkomstig uit Nederland, waar het zijn hoofdkantoor in Nieuwegein en vestigingen in Groningen, Amsterdam en Eindhoven heeft. Ordina BeLux beschikt over kantoren in Mechelen, Hasselt en Windhof. In totaal werken er zo’n 2.700 mensen. In 2016 behaalde de groep een omzet van 344 miljoen euro.