VrolijkeStern_Paashaas

Lokaal initiatief groeit uit tot ongeziene solidariteitsactie

PUTTE - De paasklokken komen dit jaar wat vroeger langs. Deze keer zelfs niet met eitjes, maar met alcoholgels. Wat aanvankelijk begon als een kleinschalig lokaal initiatief van enkele Oud-Scouts van Immo Vercammen is intussen uitgegroeid tot een ongeziene solidariteitsactie. Vrolijke Stern schakelt nu zelfs de Paashaas in om de alcoholgels te verdelen en krijgt de steun van BV’s, zoals ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans en ‘Romeo’ Chris Van Tongelen.

Enkele weken geleden zetten de Oud-Scouts van Immo Vercammen zich weer achter hun jeugdbelofte: elke dag een goede daad verrichten. Een hartverwarmend initiatief, dat meteen de interesse van leveranciers, klanten en zelfs concurrenten wekte. Velen wilden het initiatief ook financieel ondersteunen. En dus werd een Vrolijke-Stern-Tegen-Corona-Fonds opgericht waar alle bijdragen worden verzameld.

“Op korte tijd is die flink aangedikt en hebben we al honderden flesjes alcoholgels kunnen aankopen”, vertelt Vrolijke Stern, beter bekend als Steven Van den Eynde, bestuurder van Immo Vercammen. “Zulke solidariteit is onwaarschijnlijk en ongezien in onze vastgoedsector. Financieel, praktisch, moreel, iedereen draagt zijn steentje bij. Zelfs Cynthia en Chris zetten zich mee achter het initiatief. Dit overtreft mijn stoutste dromen.”

Verdeelpunten De alcoholgels zijn bedoeld voor iedereen die deze dagen ‘goede daden’ verricht, die zich professioneel of vrijwillig inzet voor een ander. Dankzij de milde weldoeners werden ophaalpunten opgezet in onder andere Putte, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Keerbergen, Bonheiden en Heist-op-den-Berg waar de gratis flesjes kunnen worden afgehaald.

“Van winkeliers en thuisverplegers tot wafelbakkers of boodschappers. Allen kunnen ze een mail sturen naar info@immovercammen.be. In ruil krijgen ze een code, waarmee ze hun gratis flesje alcoholgel bij een afhaalpunt in verschillende dorpskernen kunnen afhalen. Er is genoeg: honderden stuks zijn nog voorradig en de volgende bestelling is reeds geplaatst.”

Goede daden worden beloond tijdens deze goede week. Én erna, want Vrolijke Stern gaat gewoon door met zijn acties. Bedrijven die hem actief willen steunen in zijn missie kunnen contact opnemen via info@immovercammen.be