kopecky

Lotte Kopecky lanceert eigen kledinglijn

Naast indrukwekkende prestaties in wielerwedstrijden hield wielrenster Lotte Kopecky zich dit jaar ook bezig met het ontwikkelen van haar eigen kledinglijn. Dat deed ze in samenwerking met het Antwerpse wielerkledingmerk The Vandal en het Mechelse Wasserman Cycling.

“Het vrouwenwielrennen in de laatste jaren aan een stevige opmars bezig, maar op sommige vlakken hinken we toch nog achterop. Met deze kledingcollectie wil ik mijn steentje bijdragen om onze sport nog meer op de kaart te zetten”, vertelt Kopecky. “Uiteraard wil ik mijn diehard, koersgekke supporters plezieren, maar LoKo is er voor iedere wielerfan die er graag leuk en origineel bijloopt.” Volgens Kopecky biedt de kledinglijn daarom voor ieder wat wils.

De samenwerking met het Antwerpse The Vandal is niet toevallig. “Als je een item uit deze collectie koopt, koop je niet enkel een Made In Belgium, maar ook ecologisch verantwoorde kledij”, legt Kopecky uit. “Ik heb samen met The Vandal deze collectie ontworpen en hij wordt ook gedrukt in België. Bovendien vind ik het belangrijk dat we enkel hoogwaardige, ecologische stoffen en technieken gebruiken, waardoor we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk kunnen houden.”

De collectie is verkrijgbaar via www.lottekopecky.com