William Boeva kroonde de croissants van De Zotte Morgen tot de lekkerste van de provincie. Foto VRT William Boeva kroonde de croissants van De Zotte Morgen tot de lekkerste van de provincie. Foto VRT

Luisteraars MNM verkiezen croissants van De Zotte Morgen in Mechelen tot lekkerste van hele provincie

Waar vind je de lekkerste croissants van de provincie Antwerpen? In Mechelen, zo blijkt. De croissants van bakkerij De Zotte Morgen in de Goswin de Stassartstraat werden door de luisteraars van radiozender MNM verkozen tot de beste van de provincie. Vrijdag staat de nationale finale op het programma.

Een tijdje geleden deden presentatoren Robin Keyaert en Kawtar Ehlalouch van de ochtendshow op MNM via een filmpje een oproep naar de beste croissants van het land. Alle bakkers maakten kans, maar al snel werd duidelijk dat heel wat mensen de croissants van bakkerij De Zotte Morgen in de Goswin de Stassartstraat in het centrum van Mechelen de lekkerste vinden.

“We waren wat verrast toen de VRT ons vorige week opbelde met de mededeling dat er heel wat mensen op ons hadden gestemd”, zegt Robin Van Vaek van De Zotte Morgen. “Want het was een volledig open nominatie. Iedere bakkerij kon dus verkozen worden. De laatste dagen hebben we nog een beetje campagne gevoerd om stemmen te ronselen. Dat heeft blijkbaar gewerkt.”

Erkenning

Het resulteerde donderdag in de titel van de lekkerste croissants van de provincie Antwerpen. Comedian William Boeva maakte dat nieuws persoonlijk bekend in de bakkerij. “Het is natuurlijk leuk om deze erkenning te krijgen”, zegt Van Vaek. “Zeker omdat we nog niet zo lang bezig zijn. Dat de mensen onze croissants nu al de lekkerste van de provincie vinden, is heel fijn om te horen.”

Vrijdag neemt De Zotte Morgen het op tegen de andere provinciale winnaars. Juryleden Regula Ysewijn en Roger Van Damme kiezen daaruit de winnaar. “Dat zij onze croissants zullen proeven is al fantastisch op zich”, klinkt het. “Maar natuurlijk hopen we te winnen. Als ik iets anders zeg, zou ik liegen. Het is alleszins een heel leuke manier om de bakkerij en onze producten in de kijker te zetten.”