Fietsboxen fietsostrade

Maatwerkbedrijven Werkmmaat en het Atelier verlengen samenwerking met provincie

MECHELEN -  De provincie Antwerpen verlengt de samenwerking met de maatwerkbedrijven Werkmmaat en het Atelier over de fietsboxen met twee jaar. Zo blijven fietsers met pech op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen verzekerd van een vervangfiets en fietsherstelling tot en met 2021.

Het fietsboxproject voorziet op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen tussen de stations Berchem en Mechelen Nekkerspoel om de drie kilometer een elektrische vervangfiets in een fietsbox. Bij pech kan de fiets veilig achtergelaten worden. Een medewerker van Werkmmaat of Atelier haalt de fiets op, herstelt hem en plaatst de herstelde fiets terug in de fietsbox. Wegens de coronamaatregelen bleven de boxen de afgelopen zes weken gesloten. Maar vanaf 11 mei zijn ze weer helemaal operationeel.
“Dit project kreeg het voorbije anderhalf jaar nog te weinig tijd om zijn volledige potentieel te tonen. De provincie Antwerpen verlengt daarom de samenwerking met Werkmmaat voor de komende twee jaar. We meten jaar na jaar meer fietsers op onze fietsostrades. Ook tijdens deze coronaperiode bleef de fietsostrade heel populair. Bij pech zijn onze fietsers slechts één sms’je verwijderd van een vervangfiets’”, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit van e Provincie Antwerpen.

Het eerste werkjaar waren er bijna 200 herstellingen. De fietsboxen langs de fietsostrade F1 worden uitgebaat door sociale maatwerkbedrijven.  “Vanuit het sociale-economiebeleid van de provincie Antwerpen hebben we dit initiatief helpen opstarten en de nodige groeikansen gegeven,” stelt gedeputeerde voor Sociale Economie Kathleen Helsen.

Er zijn zeven fietsboxen langs de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen, meer bepaald in Hove Verbindingsstraat, Kontich Station, Duffel Klokkestraat, Duffel Station, Sint-Katelijne Waver Station, Sint-Katelijne-Waver Tunnel R6 en Mechelen Caputsteenstraat.