Maes-tankstation (1)

Maes breidt tankkaartnetwerk uit

BORNEM – Bestuurders met een tankkaart van Brandstoffen Maes veroveren terrein. Het tankkaartnetwerk van het bedrijf uit Bornem wordt namelijk flink uitgebreid. Met de nieuwe applicatie stationfinder moeten de verschillende locaties bovendien makkelijk worden gevonden.

Het tankkaartnetwerk van Brandstoffen Maes is uitgebreid met 160 OCTA+ tankstations. Dat brengt het totaal op bijna 600 locaties. “Maar er is nog meer op komst”, zegt zaakvoerder Luc Maes. “Binnenkort doen we uit de doeken hoe onze klanten ook in Nederland met hun tankkaart kunnen tanken.”

Om alle tankstations in een handig overzicht te krijgen, lanceerde Brandstoffen Maes ook een vernieuwde applicatie. “Met stationfinder kan iedereen snel en makkelijk het dichtstbijzijnde tankstation vinden. De applicatie navigeert gebruikers ook meteen tot bij het tankstation.”

Familiebedrijf

Brandstoffen Maes werd in de jaren 60 opgericht door Jozef Maes als een lokale onderneming, die Beverol-Oil-smeermiddelen aan garages en industriebedrijven verkocht. Later werd het gamma uitgebreid met gasolie voor particulieren. Pas later behoorde de volledige waaier van brandstoffen tot het aanbod.

In de jaren 70 opende Brandstoffen Maes zijn eerste vrije pompen, om in de jaren 80, met de komst van Dirk en nadien Luc Maes, de uitbouw van een lokaal netwerk met tankstations onder de eigen naam Maes te starten. Vandaag beheert de onderneming een honderdtal tankstations, maar levert ze ook brandstoffen aan bedrijven en particulieren, goed voor een omzet van bijna een half miljard euro.