Octa+

MAES neemt 156 OCTA+ tankstations over

BORNEM – MAES Energy & Mobility neemt het volledige netwerk tankstations van energieleverancier OCTA+ over. Dat zijn er 156. Het familiebedrijf uit Bornem breidt hiermee zijn portefeuille uit naar een totaal van 280 tankstations en wordt zo één van de belangrijkste spelers in België.

OCTA+ bevindt zich in een transitie van multi-energieleverancier naar een leverancier van all-in oplossingen en diensten voor energie en (elektro)mobiliteit. In die context verkoopt het bedrijf zijn volledige netwerk tankstations. Om die in Belgische handen te houden, werd gekozen om aan MAES te verkopen. Voor MAES past de overname binnen haar huidige uitbreidingsstrategie. Met 280 tankstations in de portefeuille wordt de onderneming één van de belangrijkste spelers na Total en Q8.

Etienne Rigo, co-ceo OCTA+: “Wij zijn enorm tevreden dat de OCTA+ tankstations deel zullen uitmaken van MAES, een Belgische familiale onderneming met de flexibele structuur van een kmo. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname ten goede zal komen van alle stations en hun klanten.”

Netwerk verdubbelen

Dirk Maes, co-ceo MAES: “Met de overname van de OCTA+ tankstations gaan we ons eigen netwerk méér dan verdubbelen. Tegelijkertijd is het voor ons ook een mooie kans om onze portefeuille niet alleen te vergroten in Vlaanderen, maar tegelijkertijd ook uit te breiden naar Brussel en Wallonië, waar we vandaag nog geen stations hebben.”