Maes

Maes rolt aanbod van elektrische laadpalen uit

BORNEM/AARTSELAAR – Er is een tekort aan elektrische laadpunten in ons land, vindt Maes Energy & Mobility. Om daar een antwoord op te bieden installeert het familiebedrijf uit Bornem laadpalen aan verschillende tankstations. Daarnaast lanceert Maes de nieuwe divisie Maes Mobility.

Het Esso-tankstation van Maes in Aartselaar werd zopas uitgerust met een elektrische laadpaal. Het is de eerste van vele laadpalen die de komende periode nog geïnstalleerd worden. Zowel particulieren als houders van de nieuwe Maes Mobility Card zullen er hun elektrische wagen kunnen opladen.

Dirk Maes, ceo van Maes: “Het tekort aan elektrische laadpunten weerhoudt veel bedrijven en particulieren om over te schakelen op elektrische wagens. Vandaag engageren wij ons met ons ruime netwerk aan tankstations om ook dat aspect van duurzame mobiliteit te stimuleren.”

Nieuwe divisie

Met het nieuwe mobiliteitsplatform maesmobility.be richt het Bornemse familiebedrijf zich op het verder faciliteren van mobiliteit. Daartoe behoort de Maes Mobility Card die door werknemers gebruikt kan worden voor het tanken en elektrisch opladen, maar evengoed voor parkeren, NMBS- of De Lijn-tickets en zelfs een Uber of eCab in Brussel.

“Als aanbieder van tankstations en tankkaarten weten we dat de zakelijke mobiliteit van vandaag en morgen veel meer is dan alleen tanken. Met deze nieuwigheden zetten we definitief de stap richting een breed, flexibel en overzichtelijk zakelijk mobiliteitsaanbod”, aldus Dirk Maes.

Maes Energy & Mobility beschikt over een eigen netwerk van 125 stations. Met de Maes-tankkaart kan bij meer dan 700 stations in de Benelux en binnenkort bij meer dan 1.400 stations worden getankt.