Nieuws Mechelen Make-over voor Mechelse winkel-wandelstraat

Make-over voor Mechelse winkel-wandelstraat

Net als op de Vismarkt wordt er aan vlaggetjes gedacht voor de verfraaiing.

Make-over voor Mechelse winkel-wandelstraat

MECHELEN – Vorige week werd het ontwerp van de heraanleg van de IJzerenleen voorgesteld, nu was het de beurt aan de Geitestraat, een verbindingsstraat tussen de Bruul en de IJzerenleen. Waar mogelijk worden zitelementen en groen geïntegreerd. De werkzaamheden worden opgestart na de koopjesperiode van komende winter.

De laatste jaren werd er hard gewerkt om het Mechelse kernwinkelgebied aantrekkelijker te maken. Door het veranderd koopgedrag en de opkomst van de e-commerce, is het belangrijk het winkelhart in stand wordt gehouden en zelfs nog verbetert. Beleven is daarbij het sleutelwoord. De Geitestraat is het sluitstuk van de Mechelse winkeldriehoek aan de noordzijde. Er zijn interessante speciaalzaken te vinden en toch wordt deze straat soms over het hoofd gezien als winkelstraat.

Het is de bedoeling om voldoende groen te introduceren bij de heraanleg. In de Geitestraat is de ruimte daarvoor helaas beperkt omdat er 4 meter vrije doorgang moeten behouden blijven voor brandweer en leveranciers en het zicht op de vitrines gevrijwaard moet worden. Aan het begin en eind van de straat komt wel een strook met telkens enkele fietsenstallingen, een groenvak en een zitelement. In de rest van de straat zijn er op drie locaties plantvakken met een boom voorzien en twee losse zitelementen.

Om extra sfeer te creëren en de identiteit van de straat te versterken is er het voorstel om te werken met een lichtaccentuering van het straatmeubilair. Verder wordt bekeken hoe de eventuele blinde gevels kunnen opgefleurd worden en in de hoogte lampions, linten, paraplu’s of vlaggetjes kunnen worden aangebracht ter verfraaiing. Voor de heraanleg van de Geitestraat werd in totaal 450.000 euro voorzien, inclusief rioleringswerken door Pidpa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.