Thaison Mechelen Foto: Dirk Vertommen

Mama’s koken authentiek Thais voor Thaison

Met Thaison heeft Mechelen er een origineel adresje bij onder de afhaalrestaurants. De opening van de takeaway is voor Mack Vichayong (29) en Musa Mutalibov (32) als echte foodies een puur passieproject. Achter het fornuis staan Sayfon Rungsantia en Mack’s mama Punthawee Ninsanit, beiden ervaren Thaise kokkinnen.

Dertien jaar is Mack Vichayong ondertussen actief in de horeca. Zo was hij manager bij het restaurant Poule & Poulette en l’Artista, maar veel Mechelaars kennen hem misschien nog als uitbater van Bar Klak. “Maar ik heb altijd al een passie gehad voor de keuken van mijn roots, de Thaise keuken. Zeker als mijn moeder voor mij kookt”, zegt hij.

“Toen ik op mijn zevende van Thailand naar België kwam en boven als kind zat te spelen, stond Sayfon in de keuken van het restaurant en mijn mama in de zaal om klanten te bedienen”, vertelt Mack. Dat was toen nog in Lan Na Thai, het verdwenen Thaise restaurant in de Frederik de Merodestraat. “Ze zijn de beste vriendinnen”, zegt Mack. Ten tijde van corona organiseerden ze samen al een succesvol concept met leveringen van Thaise keuken aan huis.

Het mag dus niet verwonderen dat Sayfon Rungsantia (40) sinds kort als chef samen met zijn mama Punthawee Ninsanit (50) het mooie weer maakt in de keuken van Thaison. “Dat je hier twee Thaise mama’s ziet wokken in een open keuken is voor ons de beste reclame.”

Het nieuwe afhaalrestaurant vind je sinds kort in een klein pandje in de Hallestraat, vlak bij het stadhuis. Er staan twee tafels om ter plaatse iets te eten, maar de focus ligt op afhaal en thuislevering.

Jaar lang thuis geëxperimenteerd

In Musa Mutalibov alias Frank Telli vond Mack de ideale zakenpartner. “Ik wist dat hij ook heel gepassioneerd is door eten en door fotografie en marketing. Samen tillen we elkaar naar boven”, zegt Mack.

Musa werkt vooral achter de schermen, maar op drukke momenten draait hij ook mee in de zaak zelf. “Voor de opening hier zijn we thuis bijna een jaar aan het koken geweest voor familie en vrienden”, vertelt Musa. “Hun reacties hebben ons nog meer gemotiveerd”, pikt Mack in.

De voorbije maanden hebben de jonge ondernemers hard gewerkt om Thaison op te starten. “Ik was hier al drie jaar mee bezig”, zegt Mack. Ondertussen komen de klanten vlotjes over de vloer. “Op zaterdagavond hebben we bijvoorbeeld mensen van de Thaise gemeenschap die hier hun noedelsoep of Pad Thai komen eten”, vertelt Mack.

Zijn favoriet op de kaart is Beef Soup, die je voor 12,99 euro kan bestellen. “Dat is een typische Thaise noedelsoep met een huisgemaakte bouillon, gehaktballetjes en rosbief. Voor mij is dat thuiskomen in Thailand”, zegt Mack.

Zijn compagnon Musa raadt aan om zeker de Pad Thai (13,99 euro) en de Stir Fry Vegetables (13,99 euro) eens te proberen.

Thaison in de Hallestraat 16 is open van woensdag tot en zaterdag van 12 tot 21u en op zon- en feestdagen van 16 tot 21u. Je kan best vooraf bestellen op het nummer 0473/17.08.51 en binnenkort ook online.