Mandy Stessels van NIVA Hosue of Hair. Foto Ilke Tobback Mandy Stessels van NIVA Hosue of Hair. Foto: Ilke Tobback

Mandy opent eigen kapsalon in Duffel

Duffel is een kapper rijker. In de Hoevelaan opent Mandy Stessels op vrijdag 1 december de deuren van NIVA House of Hair. “Ik probeer in te zetten op duurzaamheid door met vegan producten te werken.”

Op vrijdag 1 december opent Mandy Stessels haar nieuwe kapperszaak in Duffel. Nadat ze zelf jarenlang in een salon werkte, voert ze nu haar droom uit en richt ze NIVA House of Hair op. “Enerzijds voor de rust en zelfstandigheid, anderzijds omdat ik meer thuis wil zijn voor mijn kindjes. De zaak grenst aan huis, dus ik kan er meer voor ze zijn”, vertelt Mandy.

“Ik probeer in te zetten op duurzaamheid en werk voornamelijk met vegan producten”, gaat de uitbaatster verder. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het interieur. “Ik ben fan van terracotta, dus de aardetinten zijn een leidraad. Mensen die mij kennen, gaan mij er direct in herkennen”, lacht Mandy. In de kapperszaak kan je niet alleen terecht voor een snit of kleuring, je kan er ook accessoires kopen. “Als ik zelf ergens kom, vind ik het fijn om kleine cadeautjes te kopen, dat is veel persoonlijker dan bijvoorbeeld een cadeaubon.”

NIVA House of Hair opent niet toevallig op de eerste dag van de feestmaand. “In december gaan er zo veel mensen naar de kapper dat veel zaken volgeboekt zijn. Het is fijn dat ik aan die mensen wel plaats kan bieden”, vertelt Mandy. Toch is de agenda zeker niet leeg voor de komende weken. “Het verraste en ontroerde mij om te zien dat mijn netwerk al zo groot was. Via mond-tot-mondreclame maar ook veel flyers is de bal aan het rollen gegaan”, besluit de kapster.