FNG

Manu Bracke volgt Dieter Penninckx op als CEO van FNG

MECHELEN - Manu Bracke wordt de nieuwe CEO van het in Mechelen gevestigde bedrijf FNG. Samen met Dieter Penninckx en Anja Maes is hij één van de drie oprichters van de Belgische modegroep, gekend van merken zoals Brantano, CKS, Miss Etam, Claudia Sträter, Ellos en Jotex. Al sinds de oprichting van de onderneming vervult Manu Bracke de rol van COO, zodat de continuïteit is verzekerd.

Voormalig CEO Dieter Penninckx legt zijn mandaat neer en Manu Bracke neemt de taak van CEO over. Manu Bracke is reeds sinds jaren verantwoordelijk voor de operationele leiding. Met de komst van Nathasja van Bael als CFO begin april werd eerder ook al de opvolging langs de financiële kant verzekerd.

Manu Bracke over de machtswissel. “We hebben de afgelopen 17 jaar met veel inzet gebouwd aan FNG. Wat begon met een eerste overname in 2003, hebben we samen met onze bijna 3000 medewerkers uitgebouwd tot een beursgenoteerd bedrijf met een portfolio van sterke merken en activiteiten in onder andere België, Nederland, en recent ook in Scandinavië met de overname van Ellos Group.”  In een persbericht op de website van het bedrijf bedankt hij Dieter Penninckx namens iedereen binnen FNG voor de samenwerking. Tegelijkertijd zegt hij ernaar uit te kijken om samen met de management teams en de gedreven medewerkers zijn schouders te zetten onder de toekomst van FNG.

Dieter Penninckx zelf zegt dat liever langer aan boord was gebleven, maar dat een medische context hem dwingt om deze stap niet verder uit te stellen. “Ik wens Manu alle succes: hij is de geknipte man om mijn rol over te nemen. Samen met Anja, CFO Nathasja Van Bael en buying director An Michiels is het corporate bestuur van FNG in heel goede handen.”

Penninckx is ook voorzitter van voetbalclub KV Mechelen. Of hij ook daar zijn functie zal neerleggen is voorlopig nog niet duidelijk.