blafbende

Marijke ontwikkelt spellendoos om mensen en honden dichter bij elkaar te brengen

Marijke Goyens lanceerde onlangs 'De Blafbende', een interactieve spellendoos waarmee ze er voor wil zorgen dan mens en hond elkaar beter kunnen begrijpen in de toekomst. Op die manier wil de dierenliefhebster en onderneemster enkele hondgerelateerde problemen oplossen en de dieren zo veel mogelijk leed besparen.

"Geweten is dat onze asielen overstelpt worden door honden die een 'gouden mandje' zoeken, dat er veel bijtincidenten zijn en dit vooral bij jonge kinderen in het eigen gezin", vertelt Marijke. "Ook weten we dat er veel impulsaankopen zijn met ongelukkige honden, baasjes en kinderen tot gevolg. Zeer veel gezinnen komen in de problemen bij de opvoeding van hun hond en dan komen we vaak al vlug terug bij de overvolle asielen. We kunnen er niet omheen: mensen en honden begrijpen elkaar niet."

Dat is de basis waarop de Mechelse haar project uitwerkte. Als gecertifieerd hondengedragsbegeleidster ging ze op zoek naar een manier om mensen en honden met elkaar te verbinden en ontwikkelde ze 'De Blafbende', een interactieve spellendoos die mensen spelenderwijs laat kennismaken met de taal van een hond.

"De box volgt de connectiemethode van Geert De Bolster", legt Marijke uit. "Ze bevat twee gezelschapsspellen, een boek met quotes waaruit mensen kunnen leren hoe ze met hun hond kunnen omgaan en een dagboek waarin ze kunnen reflecteren over hun ervaringen."  Ze ontwikkelde de box voor gezinnen die al een hond hebben of van plan zijn er een in huis te halen.

Meer info via www.cisandthegang.be