Marion Caeymaex – Crèma Marion opent met Crèma haar eerste eigen zaak. Foto: Leen Van de Sande

Marion (24) heropent Sister Bean als brunchbar Crèma

In het pand van de voormalige koffiebar Sister Bean op de Vismarkt in Mechelen opende afgelopen weekend Crèma. Met haar eerste eigen zaak wil de jonge onderneemster Marion Caeymaex (24) het concept van de zaak deels voortzetten, maar ook uitbreiden. Onder meer met thema-avonden en het organiseren van workshops.

De 24-jarige Marion Caeymaex is afkomstig uit Vilvoorde maar vond in Mechelen haar tweede thuis. “Ik heb altijd veel tijd doorgebracht in de Dijlestad”, vertelt ze. “En ik heb hier ook veel ervaring opgedaan in de horeca. Zo werkte ik een tijdlang in restaurant De Fortuyne. Ik droomde er altijd al van om een eigen zaak te beginnen en Mechelen als locatie was dan ook voor de hand liggend, al vond ik niet meteen een geschikt pand.”

Uiteindelijk kwam de jonge Vilvoordse bij Sister Bean op de Vismarkt terecht. Nadat de zaak in 2022 al eens overgenomen werd, werd er opnieuw op zoek gegaan naar een overnemer. “Ik was eigenlijk vooral op zoek naar een professionele keuken”, zegt Marion. “Want ik bied al een tijdje catering aan, maar het werd heel moeilijk om dat thuis georganiseerd te krijgen. Toen ik in contact kwam met de mensen van Sister Bean, heb ik niet lang getwijfeld.”

De koffiezaak was vele jaren lang een begrip in Mechelen, maar verandert nu van naam. “Ik wilde de zaak niet zomaar overnemen, maar er echt mijn eigen stempel op drukken”, klinkt het. “Door de naam te behouden, zouden mensen misschien hetzelfde verwachten. Daarom koos ik voor Crèma. Het concept van de zaak wil ik op termijn namelijk verder uitbreiden. Dat wordt een interessante zoektocht.”

Verrassende combinaties

In eerste instantie blijft het een dagzaak waarbij je terecht kan voor een koffie en van woensdag tot en met vrijdag à la carte kan bestellen. Op weekenddagen blijft de brunchformule van Sister Bean behouden. “Maar daarnaast heb ik nog heel wat plannen”, zegt Marion. “Ik kook namelijk heel graag en sta voor een meer gedurfde aanpak. Ik hou van volle en gekleurde bordjes en experimenteer graag met verrassende combinaties. Dat zullen de klanten zeker kunnen ontdekken.”

Verder wil Marion haar zaak ook ter beschikking stellen van andere jonge of startende ondernemers, bijvoorbeeld voor een pop-upwinkel of het organiseren van workshops. “Nu ik over het pand beschik, wil ik het zo veel mogelijk benutten en dus ook ’s avonds gebruiken”, zegt ze. “We hadden niet veel tijd om alles in orde te krijgen voor de opening, maar het met de hulp van familie en vrienden is het toch gelukt.”

Spannend

Marion kijkt met gezonde stress vooruit richting het nieuwe hoofdstuk in haar leven. “Ik heb al veel ervaring in de horeca en ook via mijn eigen cateringbedrijf deed ik al heel wat nuttige ervaringen op. Maar een eigen zaak als Crèma starten is toch nog iets anders, ook al was het altijd mijn droom en mijn ambitie om dit te kunnen verwezenlijken. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt, maar natuurlijk blijft het spannend.”

Met open armen ontvangen

Veel contact met de andere zaakvoerders op de Vismarkt had Marion nog niet. “Alles is heel snel gegaan en het was enorm druk. Daardoor heb ik de kans nog niet gehad om mij uitgebreid voor te stellen. Maar met enkele collega’s heb ik wel al gesproken en ze hebben we met open armen ontvangen. Ze zeiden ook dat ik altijd bij hen terecht kan als ik vragen of problemen heb. Het is fijn om in zo’n bruisende maar ook warme omgeving terecht te komen.”