Nieuws Mechelen Marleen Vaesen wint Vlerick Award

Marleen Vaesen wint Vlerick Award

Marleen Vaesen wint Vlerick Award

De ceo van Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver, Marleen Vaesen, heeft de Vlerick Award 2017 gewonnen. “Het publiek, dat vooraf via de website en live in de zaal kon stemmen, heeft voor haar gekozen, omdat zij als business leader haar bedrijf binnen de desbetreffende sector op duurzame wijze naar de top loodste”, aldus de Vlerick Business School.

Marleen Vaesen kan reeds terugblikken op een uitgebreide en succesvolle carrière. Ze startte in 1982 bij Procter and Gamble, waar ze verschillende marketingrollen in België en Europa op zich nam. In 1999 werd ze aangesteld als voorzitster van Douwe Egberts Belgium. Ze was er verantwoordelijk voor de verkoop, de out-of-home-activiteiten en het koffiebranden. Ze lanceerde Senseo in België, een product dat een ware revolutie teweegbracht op de koffiemarkt, waarna ze in 2004 Senior Vice President werd. In 2012 werd ze ceo van Pinguin Lutosa met een belangrijk focus op de uitbreiding van het bedrijf en het vergroten van de winstmarges.

In 2015, bij de fusie van Greenyard Foods met Univeg en Peltracom, werd ze ceo van de nieuwe Greenyard-groep, een beursgenoteerd familiebedrijf. Ze leidde de fusie van de drie bedrijven en vormde ze om tot een geïntegreerde groep met een gemeenschappelijk visie, missie en waarden. De groep heeft zich vijf strategische prioriteiten gesteld om een rendabele groei na te streven. Greenyard is momenteel een wereldleider op het gebied van verse en bereide groenten en fruit, en groeimedia. De groep heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 4 miljard euro en meer dan 9.000 werknemers, waarvan 2.500 in België. Greenyard is actief in 25 landen, met 23 productievestigingen en 34 distributiecentra.

Zo’n 300 alumni, vroegere winnaars en genomineerden, en vips namen deel aan de 17de editie van de Vlerick Award. De andere genomineerden waren Gaëtan Hannecart van Matexi, Dieter Penninckx van de Mechelse modegroep FNG Group en Conny Vandendriessche van House of HR en Stella P.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.