Matexi vervolledigt project Dungelhoeff

[caption id="attachment_10131" align="alignleft" width="300"]Vlnr Liers burgemeester Frank Boogaerts, Tim Peeters van Matexi en SOLag-voorzitter Bert Wollants. Vlnr Liers burgemeester Frank Boogaerts, Tim Peeters van Matexi en SOLag-voorzitter Bert Wollants.[/caption]

Het officiële startschot is gegeven voor de laatste fase van de werken aan de nieuwe buurt Dungelhoeff in Lier. Burgemeester Frank Boogaerts legde de officiële eerste steen in aanwezigheid van SOLag-voorzitter Bert Wollants en de twee ontwikkelaars. Matexi en Cordeel bouwen in de laatste fase 42 appartementen. Het project moet volledig afgewerkt zijn tegen 2017. Dan kunnen de bewoners er hun intrek nemen. De 42 moderne appartementen vormen het sluitstuk van het kwaliteitsvolle woonproject op de autovrije site.

De buurt Dungelhoeff is erg in trek door haar unieke ligging. "Dungelhoeff ligt vlakbij het centrum van Lier, op nog geen 10 minuten stappen van de Grote Markt. En ook het station is maar vijf minuten wandelen", zegt Tim Peeters, projectontwikkelaar van Matexi. “Maar tegelijkertijd zitten we hier ook midden in de groene omgeving van het voormalige militaire domein. We merken dat die bijzondere combinatie het Dungelhoeff-project erg aantrekkelijk maakt voor toekomstige bewoners."

In de blauwe hardsteen die voor de eerstesteenlegging gebruikt werd, staat de tekst Dungelhoeff: Leven in het groen in Lier gegraveerd. "Een mooie verwijzing naar de unieke, groene locatie van het project", zegt burgmeester Boogaerts.

Op het Paradeplein werd ook het volledig afgewerkt modelappartement plechtig voorgesteld. Het appartement geeft een beeld van de afwerkingsgraad en van de mogelijkheden op het vlak van inrichting.