Nieuws Mechelen Mechelen houdt zwembad Geerdegemvaart open tot Zennebad in Plopsaqua klaar is: “We onderhouden het naar behoren”

Mechelen houdt zwembad Geerdegemvaart open tot Zennebad in Plopsaqua klaar is: “We onderhouden het naar behoren”

Mechelen houdt zwembad Geerdegemvaart open tot Zennebad in Plopsaqua klaar is: “We onderhouden het naar behoren”

MECHELEN – Sport Actief Mechelen (SAM) stelt alles in het werk om het stedelijk zwembad Geerdegemvaart open te houden, tot het nieuwe Zennebad in het Plopsaqua-project gerealiseerd is. “We blijven geloven in dat nieuwe project”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

Nu het project van Plopsa Group op de site van Technopolis opnieuw vertraging oploopt, rijst de vraag of het verouderde stedelijk zwembad het nog wel zo lang uitzingt. Een stabiliteitsonderzoek van jaren terug garandeert de bedrijfszekerheid van het sportcomplex tot eind 2024. “We hebben opnieuw een bedrijf aangeschreven om een controle uit te voeren. Indien nodig handelen we ook om de kwaliteit en veiligheid van het zwembad te garanderen”, vertelt Labsir.

De schepen is ervan overtuigd dat het stedelijk zwembad in de Leliestraat nog een tijdje kan openblijven. “We onderhouden het naar behoren. Zo hebben we twee jaar geleden nog geïnvesteerd in een volledig nieuw verwarmingssysteem. Dat kunnen we later nog hergebruiken bij een nieuw project of bij de renovatie van een bestaand gebouw”, zegt Abdrahman Labsir.

“Geen overbodige luxe”

Het autonoom gemeentebedrijf SAM en de stad wachten het verdere verloop van het project voor Plopsaqua en Zennebad af. “Maar we blijven er in geloven en we hebben er alle vertrouwen in. Het nieuwe stedelijk zwembad Zennebad zou voor een verdubbeling zorgen van de capaciteit tot zestien banen. Dat is geen overbodige luxe. We hebben in onze stad een waterpoloclub die vorig seizoen kampioen speelde, de wachtlijst voor zwemlessen is ellenlang en er is ook het schoolzwemmen”, legt schepen Labsir uit.

Zelfs met het nieuwe zwembad is de nood aan zwemwater volgens hem nog niet gelenigd. “Daarom lopen er in de regio ook dossiers voor nieuwe zwembaden in Hofstade (Zemst) en mogelijk ook op Hazewinkel in Willebroek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.