bruul Mechelen

Mechelen MeeMaken nu echt van start

Mechelen MeeMaken vzw, de nieuwe overkoepelende vereniging voor handel, horeca en diensten in Mechelen, organiseert tijdens het weekend van vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart haar eerste activiteit. Mechelse handelaars verwennen dan shoppers tijdens het Warm Welkom Weekend. “De overkoepelende handelaarsvereniging toont aan dat we met z’n allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal”, onderstreept schepen van Economie Katleen Den Roover.

Het jaarlijks weerkerende winkelevenement wordt dit jaar voor het eerst door Mechelen MeeMaken vzw georganiseerd. De overkoepelende vereniging werd in februari 2017 opgericht door een tiental handelaars onder leiding van voorzitter Geert Milis. “De vzw heeft als hoofddoel de horeca, handel en andere diensten in Mechelen dichter bij elkaar te brengen en samenwerkingen te vergroten”, licht Geert Milis toe. “Dit doen we onder andere door de organisatie van evenementen, zoals het Warm Welkom Weekend en de lente- en herfstbraderie.” Voorheen viel de organisatie van deze evenementen in de handen van dienst Economie van Stad Mechelen.

Tijdens het Warm Welkom Weekend leggen handelaars hun klanten in de watten met een hapje of glaasje, en tal van activiteiten. Zo zijn er brassbands die door het kernwinkelgebied trekken, een groep acteurs in Victoriaanse klederdracht die met antieke fietsen voor de nodige animatie zorgt en 2000 rozen uitdeelt, en diverse modeshows. Er wordt ook ingespeeld op duurzaamheid en winkelcomfort. Zo kunnen mensen gebruik maken van een Shopping Shuttle, een fietstaxi en de dienst Handenvrij shoppen.