Nieuws Mechelen Mechelen zoekt mensen met medische en paramedische achtergrond

Mechelen zoekt mensen met medische en paramedische achtergrond

Mechelen zoekt mensen met medische en paramedische achtergrond

Het nieuwe vaccinatiecentrum in de Guido Gezellelaan in Mechelen opent op 14 december zijn deuren. Ze willen in een eerste fase 1.600 boosterprikken per dag toedienen en daarvoor hebben ze nog een aantal extra handen nodig. Het gaat dan voornamelijk mensen met een medische of paramedische achtergrond.

Momenteel krijgen de prioritaire groepen en 65-plussers nog tot 10 december hun derde prik in het vaccinatiecentrum aan de Zwartzustersvest, maar vanaf 10 december zal dit centrum sluiten. Op 14 december opent dan het nieuwe vaccinatiecentrum in de Guido Gezellelaan.

Dit nieuwe vaccinatiecentrum zal uitgerust zijn met 10 vaccinatielijnen om zoveel mogelijk mensen uit Mechelen en Sint-Katelijne-Waver op een zo kort mogelijke termijn te vaccineren. De bedoeling is om 1.600 vaccins toe te dienen per dag en na een week te evalueren om die hoeveelheid te verhogen. Op deze manier hopen ze in januari alleen al 40.000 vaccins te kunnen toedienen, wat overeenkomt met de helft van de Mechelse bevolking.

Voor dit nieuwe vaccinatiecentrum zijn ze nog op zoek naar mensen met een medisch profiel om de vaste ploeg vrijwilligers bij te staan. Ook geëngageerde burgers die tijdens de voormiddagen willen helpen in het call centrum mogen zich melden.

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2021-12-07 11:31:32

Ik ben medisch laborante van opleiding en heb dit voorjaar en deze zomer al gewerkt in het vaccinatiecentrum als bereider van het vaccin. Ik heb interesse om dat terug te doen zodra het wettelijk mag.

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.