Nieuws Mechelen Mechelen zoekt uitbater voor indoor skateruimte

Mechelen zoekt uitbater voor indoor skateruimte

Mechelen zoekt uitbater voor indoor skateruimte

Met de renovatie van Perron M, Den Hangar, De Club en de heraanleg
van het openbaar domein moet het Douaneplein de jeugdsite bij uitstek worden in Mechelen. Om de site nog meer leven in te blazen, is de stad Mechelen op zoek naar een enthousiaste uitbater voor een indoor skateruimte.

Het stadsbestuur wil hiervoor het gebouw tussen Perron M en de Skatebowl in concessie geven. De stad denkt vooral aan een bestemming in functie van de bezoekers van het vlakbij gelegen skatepark. De kinderen en hun begeleiders moeten in het gebouw frisdranken en snacks kunnen kopen en gebruik kunnen maken van het sanitair. Ook komt er een infrastructuur die skaters in staat stelt hun sport uit te oefenen bij slechte weersomstandigheden.

“De herinrichting van de jongerenzone Douaneplein heeft als doel een centrale plek te creëren die voor verschillende leeftijds- en doelgroepen aantrekkelijk moet zijn.  Er zijn al een aantal sterke partners aanwezig: het skatepark, fuifzaal Perron M, De Club, de uitleendienst van de dienst Jeugd. Op termijn vullen circusatelier Circolito en muurklimvereniging Boulder de vrijgekomen Den Hangar in.  Een indoor skateruimte is een mooie aanvulling op dit geheel en zal de site meer tot leven brengen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Er wordt een concessie uitgeschreven voor een periode van 20 jaar.  Begin november zal de stad de concessie en de concessievoorwaarden bekendmaken. Geïnteresseerde kandidaat-concessiehouders krijgen tot 15 december om zich kandidaat te stellen.

Half maart komt de beoordelingscommissie samen, en het college zal in april de concessie toewijzen. Vanaf 1 juli gaat de concessieovereenkomst van kracht.

Verdere informatie omtrent de procedure en de concessievoorwaarden in het algemeen is beschikbaar bij vastgoedbeleid@mechelen.be of op het nummer 015/29 75 08.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.