Nieuws Mechelen Mechelenbonnen nu ook te koop voor bedrijven

Mechelenbonnen nu ook te koop voor bedrijven

Mechelenbonnen nu ook te koop voor bedrijven

MECHELEN – De stad Mechelen is gestart met de verkoop van digitale Mechelenbonnen aan ondernemingen. Zij kunnen de bonnen eventueel gebruiken als leuk en nuttig geschenk voor hun medewerkers of klantenrelaties. Om de Mechelse economie te steunen krijgen alle Mechelse ondernemingen die meer dan 10 Mechelenbonnen kopen, een korting op het aankoopbedrag.

In oktober werden al digitale Mechelenbon verkocht voor de consument, nu dus ook voor ondernemingen. Zo’n 5.000 bedrijven worden de komende dagen aangeschreven om de verkoop van de Mechelenbon te promoten.

Sinds 1 oktober is er al voor bijna € 100.000 aan Mechelenbonnen ingeleverd bij de lokale handel en horeca. Aangezien de horeca en vele handelszaken in het kader van de coronamaatregelen verplicht de deuren moeten sluiten, verlengt de stad de termijn van de Mechelenbonnen. Alle Mechelenbonnen van 2019 en 2020 zijn geldig tot en met 31/12/2021.
Er is echter nog een groot potentieel bij bedrijven. Dat potentieel gaan we nu aanboren. Als zowel consumenten als onze ondernemingen gebruik maken van onze Mechelenbon, dan is dat een extra financiële boost voor onze lokale economie”, klinkt het bij Economieschepen Greet Geypen.

Om de Mechelse economie te steunen heeft het gemeentebestuur bovendien beslist om alle Mechelse bedrijven die meer dan 10 Mechelenbonnen aankopen een korting van 20% te geven op het totale aankoopbedrag. Voor deze maatregel trekt de stad tot € 120.000 euro uit.

“Het is voor ondernemingen niet altijd gemakkelijk om relatiegeschenken aan te kopen waarmee ze iedereen kunnen plezieren. Met de nieuwe Mechelenbon is dat probleem van de baan. Bovendien kunnen de Mechelenbonnen gemakkelijk online besteld en digitaal geleverd worden. Op deze manier proberen we de bedrijven ook maximaal te ontzorgen en het coronaproof te laten verlopen. En je pleziert er ook ons Mechels handelsapparaat mee. Een win-win voor iedereen dus”, vindt Greet Geypen.

www.mechelen.be/mechelenbon

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio