vermeulen

Mechels advocatenkantoor is kei in arbeidsrecht

Het Mechelse kantoor van Vermeulen Heylen Michiels Advocaten is begin dit jaar van start gegaan met een nieuwe bezetting. Mr. Leen Putman en mr. Gwen Smans maken hier nu de dienst uit.

Vermeulen Heylen Michiels Advocaten is een nichekantoor. Het is één van de weinige advocatenkantoren dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. "Daar lag mijn interesse al tijdens mijn studie", zegt vennoot mr. Ludo Vermeulen. "Het recht is zodanig ingewikkeld geworden dat specialisatie nodig is. En bovendien is specialiseren noodzakelijk voor een goede dienstverlening."

Het cliënteel van het kantoor bestaat voornamelijk uit bedrijven, en dan vooral kmo's. "Vooral de kleinere bedrijven hebben meer behoefte aan advies en hebben zelden een jurist in huis. We bouwen een langetermijnrelatie op met onze cliënten. Als je een bedrijf of een instelling door en door kent, kan je snel reageren, kort op de bal spelen." Zo begeleidt het kantoor geregeld werkgevers bij onderzoeken door de sociale inspecties. Er wordt tevens bijstand verleend bij betwistingen met werknemers en met overheidsinstanties, waaronder de FOD WASO en de RSZ.

Het advocatenkantoor had al een aantal cliënten in de Mechelse regio toen drie jaar geleden werd besloten naast het hoofdkantoor in Herselt ook een Mechels kantoor te openen. "BelOrta was bijvoorbeeld al één van onze cliënten. We hebben het bedrijf bijgestaan bij de fusie van Mechelse Veilingen en Coöbra. We willen ook in Mechelen onze superspecialisaties aanbieden: arbeidsongevallen, bedrijfssluitingen, ziekteverzekering, ontslag van statutaire of beschermde werknemers, vormen van ziekenhuisnetwerken..."

De advocaten wijzen erop dat er steeds minder wordt geprocedeerd voor de arbeidsrechtbank. "Wij hebben veel meer dan vroeger een adviserende functie."

Vanuit het Mechelse kantoor worden - net als in Herselt - ook geregeld seminaries gegeven over een onderwerp dat interessant kan zijn voor ondernemers. Mr. Gwen Smans en mr. Leen Putman: "Op 25 april geven we samen met SD Worx en Xerius een seminarie over schijnzelfstandigheid. Wat zijn de risico's hierbij voor een bedrijf? De sprekers geven niet alleen theoretische uiteenzettingen, maar ook praktijkvoorbeelden om het probleem duidelijk te maken voor geïnteresseerde ondernemers."