Nieuws Mechelen Mechels ICT-bedrijf werft aan op VIER

Mechels ICT-bedrijf werft aan op VIER

Mechels ICT-bedrijf werft aan op VIER

Televisiezender VIER brengt sinds vorige week elke dinsdagavond telkens twee bedrijven en vier sollicitanten in beeld, die via de VDAB anoniem geselecteerd werden. Eén van de vier kandidaten zal de job krijgen, dankzij een doorslaggevend sollicitatiegesprek. Eén van de bedrijven die deze week op zoek gaan naar nieuw talent, is het Mechelse ICT-bedrijf First.

First is als enige ICT-bedrijf geselecteerd voor het programma. “In De Sollicitatie krijg je een levensecht beeld van wat wij als IT- bedrijf verwachten,” zegt Michel Schrijvers, zaakvoerder van de onderneming die ondertussen uitgroeide tot een KMO met 145 medewerkers.

HR-recruiter Femke Tielemans van First: “We zijn blij dat ook IT-vacatures op deze manier aandacht krijgen op televisie. IT-vacatures zijn best sexy. Het gaat ook om jobs waar communicatie en menselijkheid centraal staan. Extraverte persoonlijkheden komen hier zeker aan hun trekken. We hopen dat het jongeren blijft aanzetten om ICT te studeren.”

“De vraag naar goed opgeleide ICT’ers is groot”, weet Femke Tielemans, die ondertussen al 15 consultants aanwierf in 2017.  First werft dit jaar nog minstens 15 extra IT-consultants aan, zowel schoolverlaters als support engineers en system engineers.

In De Sollicitatie krijgen sollicitanten één uur de tijd om hun mogelijk nieuwe baas ervan te overtuigen dat zij de geschikte kandidaat zijn voor de job. First zoekt een IT-consultant die andere bedrijven zal ondersteunen. Getalenteerde IT’ers zijn momenteel moeilijk te vinden, wat deze zoektocht even spannend maakt voor de werkgevers als voor de kandidaten. Eén van de vier sollicitanten is de 23-jarige Edward. Hij verblijft nog niet zo lang in België en een job in de sector zou zijn stoutste verwachtingen volledig overtreffen. Ook Karel (21) is gebeten door de IT-microbe en gaat met volle overtuiging voor de job. Hij woont namelijk nog bij zijn ouders, samen met zijn verloofde die hij in Amerika leerde kennen. Als hij met haar wil trouwen, dan zal hij eerst een job moeten vinden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.