metal business club collage

Mechels ondernemer haalt Metal Business Club naar de Dijlestad

De Nederlandse ondernemersvereniging de Metal Business Club is neergestreken in Mechelen. Johnny Ramaekers, uitbater van Johnny Liquor aan de Battelsesteenweg, haalde de organisatie naar de Dijlestad.

“Ik wilde zelf iets gelijkaardigs oprichten toen ik de MetalBC ontdekte”, vertelt Ramaekers bij HLN. “Ik ben lid van verschillende business clubs, maar als je metalgerelateerd bent, wil het al eens gebeuren dat je minder aanvaard wordt omdat je er anders uitziet.”

Lees ook: Brouwerij Sweynbeer brouwde bier voor Britse metalband

De Metal Business Club werd in 2022 in Nederland opgericht door David Brinks en Richard Theuws. Jaarlijks houden ze meerdere meetings, maar die zien er niet uit zoals je zou verwachten. Naast meer traditionele netwerkevents in pak en das, ontmoeten de leden van de Metal Business Club elkaar ook vaak tijdens concerten en festivals. “Dat is ook fiscaal interessant”, lacht Brinks. “Zo kost een ticket je maar de helft.”

De ondernemersorganisatie bestaat uit ondernemers van alle soorten: van advocaten en tandartsen tot CEO’s en salesmanagers, maar ook schrijvers en vertalers zijn welkom. Wat hen verbindt, is de voorliefde voor zware gitaren, beaamt ook Ramaekers, die afgelopen week in Mechelen een bijeenkomst van de businessclub organiseerde. “Metalfans zijn als familie die je nog niet ontmoet hebt. Op eender welk festival, ook al ken je er niemand, word je snel omarmd.”