Natuurpunt kant zich tegen bouw Plopsaqua Foto: Plopsa Group

Mechels stadsbestuur moet voor 10 juni beslissing nemen over Plopsaqua

Het stadsbestuur van Mechelen moet uiterlijk voor maandag 10 juni beslissen over de bouwaanvraag van Plopsaqua. De termijn werd verlengd na een negatief advies van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie.

Plopsa Group maakt intussen zes jaar plannen om op de site van Technopolis in Mechelen-Zuid een waterpretpark te bouwen. Het project wordt gecombineerd met de plannen voor Zennebad, een nieuw stedelijk zwembad. Al vanaf het begin is er protest. Actiecomité Groene Buffer verzet zich ertegen dat er wordt geraakt aan het Zennebeemdenbos en vreest ook voor extra verkeersdrukte.

Lees ook: Natuurpunt verzet zich opnieuw tegen bouw Plopsaqua: “Toekomstgerichtheid project laat te wensen over”

Eind vorig jaar heeft Plopsa bij de stad een nieuwe aanvraag gedaan voor een omgevingsvergunning. Via Groene Buffer werden daar 686 bezwaarschriften tegen ingediend. Na een ongunstig advies van het Agentschap Natuur en Bos gaf ook de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie een negatief advies over het dossier.

Twee maanden later

Daarop heeft de aanvrager, Plopsa Group, bij de stad een aanvraag ingediend om het dossier nogmaals bij te sturen. “Door dat verzoek is de beslissingstermijn eenmalig met zestig dagen verlengd”, zegt Greet Geypen (Voor Mechelen), schepen van Ruimtelijke Ordening. Het stadsbestuur moest normaal gezien afgelopen donderdag beslissen over de aanvraag, maar dat is dus uitgesteld. “Het schepencollege moet uiterlijk voor 10 juni een beslissing nemen.”

Lees ook: Al 630 bezwaarschriften tegen nieuwe bouwaanvraag Plopsaqua

Jan De Coster, voortrekker van Groene Buffer, hekelt het gebrek aan communicatie over het dossier. Samen met zijn medestanders viert hij op zaterdag 20 april om 15 uur de zesde verjaardag van zijn actiecomité in café Den8stendag.