Mechelse Alfa herbedoekt zonneluifels in Leuven

retro bar nine alfaDe Mechelse firma Alfa NV is de komende weken actief in Leuven. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in zonwering en rolluiken voor particulieren, horeca en winkeliers, herbedoekt er al de luifels op de Oude Markt, Grote Markt, Martelarenplein en Diestsestraat. Drie plaatsingsploegen zullen de werken, die een tiental dagen in beslag nemen, uitvoeren.

In totaal worden in Leuven een vijftigtal zonneluifels voorzien van nieuwe doeken. Ze worden opgefrist en de voorflap wordt voorzien van nieuwe bedrukking en brouwerlogo’s. Een aantal verouderde systemen worden vervangen door het paradepaardje van de Mechelse fabrikant: ‘de Alfa Retro’. “Deze nieuw ontwikkelde luifel met Retro uitstraling beschut terrassen niet alleen tegen de zon, maar is ook bestand tegen regen en wind”, zegt PR-verantwoordelijke Stijn Verrezen. “Het is dus bijzonder populair bij de Belgische horecazaken.”

Het Mechelse familiebedrijf werd in 1984 opgericht door zaakvoerder Tony Verrezen en zijn broer Arthur. “Al de goederen worden bij ons in de fabriek in Mechelen op maat gemaakt. Wij verzorgen elk order van begin tot einde, dus zowel verkoop, productie als installatie.” In het hoogseizoen werken zo’n 30 mensen bij Alfa.