maanstekerij

Mechelse brandingstudio ontvangt SEO-label: “Beloning voor de kwaliteit die we leveren”

De Mechelse brandingstudio de Maanstekerij bouwt websites die technisch perfect op punt staan om hoog te scoren in zoekmachines zoals Google. Het werd daarvoor beloond met het SEO Label, dat wordt toegekend door SEO-bureau Digital Climax uit Lille. “Onze klanten krijgen de best mogelijke start om online gevonden te worden”, zeggen zaakvoerders Stefan en Inge van de Maanstekerij.

Na het Antwerpse Codelines ontvangt nu ook het Mechelse de Maanstekerij het SEO Label. Het bureau helpt al ruim 10 jaar groeiers, kmo’s, steden en events met hun branding, webdesign en grafische vormgeving. “Wij geven onze klanten de aantrekkingskracht die ze verdienen”, vertellen zaakvoerders Stefan Van Loon en Inge Tanghe. “Voor ons hoort gevonden worden in Google daar absoluut bij. SEO is voortaan een integraal onderdeel van al onze projecten.”

Ondernemers die een nieuwe website of webshop laten bouwen en graag organisch verkeer aantrekken, vinden op www.seo-label.be een lijst met betrouwbare partners, waaronder de Maanstekerij. “We zijn trots dat we samen met ons team dit keurmerk in de wacht gesleept hebben. Het is een beloning voor de kwaliteit die we leveren. En het voelt als de aanloop naar een nieuw hoofdstuk, waarover binnenkort meer.”

Zoekmachineoptimalisatie

Wie vandaag zoekt, doet dat via Google. En wie in Google bovenaan staat, heeft meer kans om bezoekers aan te trekken. “SEO of zoekmachineoptimalisatie is aan je website werken zodat je hoog scoort in de zoekresultaten”, legt Axl Van Steenacker, zaakvoerder van Digital Climax, uit. “Daarvoor heb je een stevige technische basis nodig.”

In de praktijk blijkt dat broodnodige fundament niet altijd even stevig. “Zo betalen ondernemers twee keer: voor de ontwikkeling van hun website én om hem nadien SEO-technisch op punt te zetten. Voor het SEO Label voeren we audits uit op 6 projecten van een websitebouwer. Staat alles goed om te scoren in de zoekresultaten, dan ontvang de ontwikkelaar het SEO Label. Zo zijn hun klanten zeker van de kortste weg naar de hoogste posities.”