Nieuws Mechelen Mechelse burgemeester en Unizo-topman als fietskoerier

Mechelse burgemeester en Unizo-topman als fietskoerier

Mechelse burgemeester en Unizo-topman als fietskoerier

Bart Somers en Karel Van Eetvelt in actie.

Bart Somers en Karel Van Eetvelt in actie.

UNIZO Mechelen steunt het initiatief handenvrij shoppen van ECOkoeriers Mechelen en bracht dit zaterdag in de kijker met een aparte actie: UNIZO-topman Karel Van Eetvelt en Mechels burgemeester Bart Somers reden zelf in het Mechelse centrum per cargofiets van winkel tot winkel om aangekochte goederen op te halen. Ze gingen onder andere een kaasschotel ophalen bij Schockaert, een servies bij Domus en een valies bij Lenaerts.

De zopas verkozen nieuwe voorzitter van UNIZO Mechelen Filip Jacobs is enthousiast over handenvrij shoppen: “Een project waarin lokale economie, ecologie, de ondernemer, de klant, de mobiliteit en de beleving van de stad zo mooi samenvallen, is een project dat de waarden van onze lokale UNIZO afdeling vertaalt. Wij zijn dan ook bijzonder enthousiast om als UNIZO Mechelen hieraan mee te werken.”

Burgemeester Somers is fier dat zijn Mechelen de eerste stad in Vlaanderen is waar handenvrij shoppen kan. “In vele steden wordt gesproken over handenvrij shoppen en allerlei initiatieven steken de kop op. In Mechelen hadden we een klein jaar geleden al onze eerste thuislevering van boodschappen op de markt. En ook ik maak er graag gebruik van.”

ECOkoeriers Mechelen lanceerde zaterdag ook zijn mobiele app die het voor klanten en handelaars nog eenvoudiger maakt om handenvrij te shoppen. De uitbreiding van de bestaande dienstverlening  met onder meer slimme boxen op strategische plaatsen in Mechelen zal het shoppen in de stad ook aantrekkelijker maken voor mensen die van elders in Vlaanderen naar Mechelen komen shoppen.

Het concept is heel eenvoudig. Klanten laten hun boodschappen en winkeltassen in de winkel achter, de ECOkoerier pikt ze op en levert ze op het gewenste tijdstip thuis af. Of de klant nu in één of tien winkels shopt, alles wordt voor dezelfde prijs (5 euro) aan huis geleverd

Vlnr de nieuwe voorzitter van Unizo-Mechelen Filip Jacobs, Karel Van Eetvelt en de afscheidnemende voorzitter van Unizo-Mechelen Leo Lenaerts.

Vlnr de nieuwe voorzitter van Unizo-Mechelen Filip Jacobs, Karel Van Eetvelt en de afscheidnemende voorzitter van Unizo-Mechelen Leo Lenaerts.

Dat UNIZO Mechelen een warm hart heeft voor ondernemen werd deze dag ook extra in de kijker gezet door de overhandiging van de cheque van 1.200 euro voor Trias, draaischijf voor internationale samenwerking tussen ondernemende mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.