Nieuws Mechelen Mechelse Empty Shop laat 2.667 bomen planten

Mechelse Empty Shop laat 2.667 bomen planten

Mechelse Empty Shop laat 2.667 bomen planten

De Empty Shop Mechelen die afgelopen weekend drie dagen open was, heeft 8.000 euro ingezameld. Met dat geld kunnen in Mechelen 2.667 nieuwe bomen worden geplant.

Een Empty Shop heeft zelf geen stock. De winkel wordt gevuld met kwaliteitsvolle kleding die wordt geschonken door iedereen die daar zin in heeft. Die spullen worden in de Empty Shop verkocht.

“We zijn ongelooflijk trots op dit resultaat”, zeggen Curieus-vrijwilligers Sophie Bollen en Sofie Vereyken, de initiatiefnemers van de Mechelse Empty Shop. “Zoveel donaties, zoveel verkochte stukken, zoveel mooie verhalen. De Mechelaar heeft zich van zijn beste kant laten zien. En met de opbrengst maken we Mechelen een pak groener.”

“We hebben massaal veel kleding ontvangen”, zegt Sofie Vereyken. “De inzamelpunten (Zondvloed en Les Tartes De Françoise) werden overstelpt. Jong en oud, mannen en vrouwen, alle nationaliteiten, winkels uit de buurt, bekende Mechelaars kwamen doneren voor het goede doel. Van een trouwjurk tot mooie schoenen, nieuwe handtassen en bikini’s, tot kostuums van den bompa die bleven liggen.”

“En gelukkig vond de Mechelaar ook de weg naar onze winkel. Drie dagen lang was het heel druk. We hebben het gevoel dat half Mechelen in de winkel is gepasseerd”, lacht Sophie Bollen. “De reacties in de winkel waren zo positief. Over het duurzame project, over het prachtige pand, over de mooie kledingstukken, en over de bomen die we in Mechelen gaan planten. Het was hartverwarmend.”

Met de opbrengst van 8.000 euro kunnen 2.666 bomen worden geplant. “Samen met Natuurpunt gaan we op zoek naar een geschikt gebied in Mechelen en dit najaar nog zullen we een grote plantactie organiseren”, aldus Sofie Vereyken.

De kleding die niet is verkocht, wordt gedoneerd aan Oxfam Mechelen, armoedeorganisatie De Keeting en de Kringwinkel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.