Mechelse handelaars dompelen Dijlestad onder in romantiek

MECHELEN - De overkoepelende Mechelse handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken haalt alles uit de kast voor Valentijn. Met sfeerverlichting, een liefdesmuur, lekkere cadeautjes en een inspiratiemagazine wil ze shoppen in Mechelen Winkelstad op Valentijn extra aangenaam maken.

Op woensdag 14 februari kan je 's namiddags op de liefdesmuur op de IJzerenleen een liefdesboodschap schrijven of een complimentje in het hart van de krijtmuur prikken. Wie een foto of een selfie maakt met deze boodschap en die deelt via sociale media met de hashtag #2800love maakt kans op een tweedaagse romantische trip naar Parijs. De handelaarsvzw deelt onder de deelnemers ook vijftien duotickets uit voor het Filmhuis Mechelen.

Eveneens in de namiddag delen hostessen in Valentijnskostuum gratis chocolaatjes van Leonidas uit. Wie dringend inspiratie nodig heeft voor een valentijnscadeau, krijgt de inspiratiegids van Mechelen MeeMaken. In het magazine Shop smart, shop local vind je een overzicht van de leukste shopadressen in Mechelen voor zoetigheden, lingerie of datelocaties.

Hoogdag voor Mechelen Winkelstad

Als slotstuk van de avond worden tussen 17.30u en 18.30u de hoofdprijzen van de eindejaarswedstrijd van Mechelen MeeMaken vzw overhandigd aan de winnaars. Meer dan 100.000 deelnemingsformulieren werden door de handelaarsvereniging verspreid over alle handelaars,

Schepen van Economie Katleen Den Roover is vol lof over deze nieuwe actie van Mechelen MeeMaken vzw. “Deze nieuwe, originele actie zorgt dankzij de mooie samenwerking tussen Mechelen MeeMaken vzw en Stad Mechelen voor een nieuwe hoogdag voor het shoppen in Mechelen Winkelstad”, aldus den Roover.

“Wij grijpen elke gelegenheid aan om onze handel en horeca te promoten en op een originele manier voor extra beleving in de binnenstad te zorgen”, vult Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken vzw aan.