Vitrin Zuid editie 4 De handelaars werken dit keer samen met de studenten Interieurvormgeving van de Thomas More Hogeschool. Foto: Vitrin Zuid

Mechelse handelaars en studenten Interieurvormgeving werken samen voor vierde editie Vitrin Zuid

Verschillende handelaars op de zuidas in Mechelen slaan de handen in elkaar voor de vierde editie van Vitrin Zuid. De handelaars werken daarvoor samen met de studenten Interieurvormgeving van de Thomas More Hogeschool, die hun afstudeerwerken tentoonstellen in de etalages.

Vitrin Zuid is een samenwerking van zeven handelaars in het zuidelijke deel van de Mechelse binnenstad. Voor de vierde editie werken ze samen met de studenten van Thomas More. “Zij maakten als afstudeerproject een reeks tafelontwerpen met als insteek ‘Met wie zou jij het liefst aan tafel willen zitten?’”, aldus de deelnemende handelaars.

“De verrassende ontwerpen, elk met hun eigen verhaal, worden van vrijdag 31 mei tot zondag 16 juni tentoongesteld in de etalages van de handelszaken. Daarmee willen we ons opwerpen als ambassadeurs van esthetiek en lokaal vakmanschap. Wie alle deelnemende winkels bezoekt, ontdekt niet alleen de verbluffende creaties, maar maakt ook kans op een diner voor twee personen bij Meteor.”

De expo, die verwijst naar de geschiedenis van Mechelen als meubelstad, start met een vernissage op vrijdag 31 mei van 16 tot 18 uur. Nadien is Vitrin Zuid te bezoeken tijdens de openingsuren van de winkels.

www.instagram.com/vitrinzuid