Nieuws Mechelen Mechelse hotels zetten deuren open

Mechelse hotels zetten deuren open

Mechelse hotels zetten deuren open

MECHELEN – De Mechelen Hotel Association organiseert op zondag 15 oktober haar opendeurdag. Mechelaars en bezoekers worden dan uitgenodigd om het brede Mechelse hotelaanbod te komen verkennen.

Na het grote succes van de voorbije jaren is het al de vierde keer op rij dat de Mechelen Hotel Association een opendeurdag houdt. Het Anker, Best Western Hotel Gulden Anker, Holiday Inn Express, 3 Paardekens, Hotel Elisabeth, Hotel Mercure Vé, Martin’s Patershof, NH Mechelen, Novotel, Vixx Hotel, Parkhotel Montreal en Jeugdherberg De Zandpoort zijn de twaalf deelnemende hotels. Zij zetten die dag van 11 tot 15 uur hun deuren open.

“De Mechelse Hotel Association is een stedelijke partner waarmee ik fantastisch samenwerk en onze stad positief in beeld breng”, zegt Björn Siffer, schepen van Cultuur en Toerisme. “Mede dankzij de succesvolle zomercampagne steeg de bezettingsgraad van onze hotels afgelopen zomer met gemiddeld 13 procent. Onze hotels dragen onze herwonnen fierheid mee uit.”

Kunst in het hotel

Ook dit jaar werd gekozen voor het thema Kunst in het hotel. In samenwerking met de kunstacademie van Mechelen en Sjarabang krijgen verschillende kunstenaars uit Mechelen en omstreken tijdens de opendeurdag de kans om hun werken te exposeren. Onder andere atelier Herman Van Ingelgem, Marti Rombouts, Greet Vercammen en Stefan Annerel zullen tentoonstellen.

Ook individuele kunstenaars zullen aanwezig zijn om hun werk aan het brede publiek voor te stellen. Met werken van olie op doek tot glasbewerking, keramiek, schilderkunst en beeldhouwkunst, is er bovendien heel wat artistieke variatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.