tesla1

Mechelse illustrator Sören Selleslagh werkt voor megabedrijven als Tesla en Adidas

MECHELEN - Een ontwerp van de Mechelse illustrator en animatietekenaar Sören Selleslagh prijkt sinds kort op een muur van de Gigafactory van Tesla in Berlijn. Hij werd geselecteerd uit meer dan 2.500 deelnemers. Intussen werkte hij ook voor Adidas en er komen nog mooie opdrachten aan.

Sören Selleslagh (28) volgde een opleiding multimedia in Mechelen en studeerde Digital Design and Development aan de hogeschool in Kortrijk. Dankzij die studierichtingen ontdekte hij zijn passie voor illustraties en animaties. “Ik deed een stage in de Verenigde Staten”, zegt Sören. “Nadien ging ik aan de slag bij de studio Volstok in Gent. Maar na mijn uren bleef ik ook heel veel persoonlijk werk maken.”

Dat legde hem geen windeieren, want intussen werkt Sören voor grote merken en bedrijven. “Door mijn creaties te delen via Instagram en andere sociale media, kon ik mijn bereik fors vergroten. Hierdoor kwam ik in contact met mensen die me wilden inschakelen voor hun bedrijf en zo ging de bal aan het rollen. Ik mocht al meermaals heel leuke en leerrijke projecten doen. Zo maakte ik van mijn hobby mijn beroep.”

Een ontwerp van Sören prijkt sinds kort op de muren van de Gigafactory van Tesla in Berlijn. — © Instagram Teslamotors

Eén van de bedrijven die een beroep doen op Sören, is autobouwer Tesla. “De muren van de Gigafactory van Tesla in de Duitse hoofdstad Berlijn worden versierd met grote muurschilderingen”, zegt de Mechelaar. “Meer dan 2.500 illustratoren en ontwerpers schreven zich in, en ik was één van de gelukkigen die werden uitgekozen. Ik was echt vereerd, want ik ben altijd fan geweest van Tesla en Elon Musk. In mijn vrije tijd maakte ik zelfs al een geïllustreerd portret van Musk. Ik kwam er pas nadien achter dat hij daar eigenlijk geen fan van is”, lacht hij.

Vijftien meter hoog, acht meter breed

De samenwerking met Tesla verliep wel erg moeizaam. “Ik kreeg heel weinig creatieve vrijheid bij het maken van het ontwerp. Dat is jammer, maar ik heb er ook veel uit geleerd en nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon cool dat mijn werk op een vijftien meter hoge en acht meter brede muur van de Teslafabriek prijkt. Hoewel de samenwerking achteraf een bitterzoete nasmaak nalaat, ben ik wel dankbaar dat ik dit mocht doen.”

Een illustratie voor Adidas. — © Sören Selleslagh

De samenwerking met Adidas verliep dan weer een stuk beter. “Het bedrijf contacteerde mij voor een project rond light workouts. Daarvoor maakte ik de illustraties. Samen met een oud-studiegenoot zette ik die ontwerpen ook om in bewegende animaties. Hoewel Adidas ook een gigantisch bedrijf is, was het contrast met Tesla groot. Ik kon veel meer mijn eigen ding doen en ze waren erg enthousiast. Het was een heel leuke ervaring.”

Ook Nike

En er hangen nog meer interessante opdrachten in de lucht voor Sören. “Zo ben ik recent gecontacteerd door Nike.”, zegt hij. “Daar zagen ze een illustratie van marathonloper Bashir Abdi die ik in mijn vrije tijd maakte. Ze waren erg gecharmeerd door het werk en nodigden me uit voor een kennismakingsgesprek. Als fan van Bashir Abdi en fervent loper, vind ik dit nu al ongelooflijk straf. Hopelijk mag ik ook in de toekomst nog heel wat van deze leuke en interessante opdrachten doen.”